lördag, juli 23

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1038) 05-07-24 till....

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1038) 05-07-24 till....

....till gandhianen Jan Viklund, som påminner om att det är två veckor till 60-årsdagarna av Hiroshimas och Nagasakis förintelser: ”Hundra dödade människor är ett avskyvärt terroristdåd. Hundratusentals döda är en militär offensiv”. Han citerar också Londons borgmästare Ken Livingstone, som i onsdags (20/7) på BBC sa: ”Västliga regeringar har varit så skräckslagna över att förlora sina bränsletillgångar att man fortsatt intervenera i Mellanöstern.....Decennier av brittisk och amerikansk intervention i oljerika Mellanöstern motiverade bombmännen." Och Jan påminner om Tage Danielssons ord:
Med tanke på all terror som är laglig

är avskyns relativitet beklaglig”

....till den ansvariga för ”sommarbloggarna” på Aftonbladet, som i torsdags (21/7) presenterade Radio Tuffs Åke Sandin med anledning av hans blogg ”Förbannad pacifist”, som har adressen
www.tuffsandin.blogspot.com Redan under torsdagsdygnet besöktes bloggen av 855 personer. Åke har en andra blogg, som har adressen www.vedebesegrade.blogspot.com

....till FN:s särskilde rapportör om rätten till mat, Jean Ziegler, som påminner om den ständigt pågående massdöden bland barn: ”Var femte sekund dör ett barn av hunger eller hungerrelaterade sjukdomar”. Utslaget på ett år blir det drygt sex miljoner döda barn.

....till Sveriges Radios Studio Ett, som i tisdags (19/7) hade ett inslag om konferensen i New York om det civila samhällets möjligheter att förhindra krigiska konflikter. I programmet intervjuades bland andra Anna Åkerlund från Kristna Freds (I Radio Tuff den 10 juli berättade Suzanne Viklund om denna konferens som hon skulle delta i)

....till Aftonbladets Åsa Linderborg som i onsdags (20/7) visar att hon är historiker genom att punktera påståendet om att terrorn inget har att göra med västmakternas politik i Mellanöstern. Det brukar då framhållas att 11 september 2001 inträffade långt före anfallet på Irak. Linderborg skriver: ”Som om USA:s inblandning i Mellanöstern började i och med bombningarna 2003. Okänsligheten för USA:s brottsliga agerande i regionen allt sedan andra världskrigets slut - för att inte tala om hur Storbritannien direkt eller indirekt har härjat där allt sedan 1800-talet - visar mer på ideologisk blockering än okunskap. Jag betvivlar att ens den vetenskapliga rapport som skrivits av det ansedda Chatham House, som entydigt säger att orsaken till Londonbombningen är Storbritanniens agerande i Irak, får bombliberalerna att nyansera sig.”

....till den kanadensiska tidningen Toronto Stars Olivia Ward, som (16/7) påpekar att en halv miljon människor årligen dödas av ”small arms”, alltså pistoler, gevär, granater etc. Hälften av dessa mord sker utanför världens krigszoner. Det finns 640 miljoner skjutvapen i världen. En tredjedel av dessa finns i USA, som nästan har ett skjutvapen per person - barn och åldringar inräknade.

....till Tuffs indiske partner, Bhikhu Vyas, som fortsätter att rapportera om arbetet att förbättra förhållandena för stambefolkningen (tribals) i de hundratals små byarna i Dharampur (sydöstra Gujarat). Det stora problemet nu är jordförstöringen på grund av de häftiga regnen. Representanter för byarna skall träffas för att planera det fortsatta arbetet med att hindra jord att spolas bort av regnen. Under de senaste fem åren har 270 små dammar (check dams) byggts av lokalbefolkningen med pengar från Tuff. Nu planeras ytterligare 100 sådana dammar. Skolan i Tamachhadi är en av sex ”Tuff-skolorna” i Dharampur och har nu också 70 elever i klasserna 8-9. Distributionen av mangoplantor fortsätter.

....till den perfekta presenten, Tuffs “mangogram”, som bidragit till de 55 000 mangoträd som planterats i indiska Dharampur. I veckan har exempelvis Åsne och Lennart Liedén köpt mangogram för att gratulera en vän som fyller 70 år. De betalade 350 kr, för då blir det just 70 mangoträd i Indien.

....till solidariska människor, som stöder Tuff genom gåvor på plusgiro 16 01 37 - 6. Det kan man också använda för medlemskap: Årsavgift: 200 kr för enskild. 80 kr för familjemedlem




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar