lördag, april 14

www.tyresoradion.se fortsätter med massor av program

Tyresö Ulands- och FredsFörenings RADIO TUFFs 1312:e sändning hörs på 91,4 MHz från söndag 8 april och sedan 4 ggr per dygn till den 22 april, när ett nytt Radio Tuff första gången sänds kl 17. Men programmet kan när som helst avlyssnas på www.tyresoradion.se där man också i fliken ”Arkiv” kan lyssna på tidigare Radio Tuff och andra program samt se många hundra omdömen om radion i fliken ”Sagt om 91,4”.

PÅANNONS av RADIO TUFF NR 1312:
Veckans rosor delas ut till en artikel i GP, en bloggare, en TV-dokumentär, en DN-recensent och till solidariska och generösa människor.

Bengt Svenssons ironiserande om vapenexport och Saudiarabien läses upp

Redaktören för veckobulletinen "Ryska Posten", Stefan Lindgren, intervjuas om Ryssland av i dag

Åke Sandins krönika har rubriken "Folkmord och förnekelse". Den tar bland annat upp bombkrigets urskillningslösa massdödande.

Hampus Eckerman påpekar att vissa terrorister sponsras även av USA, att legosoldater ignorerade gifter i Irak, att det ljögs om Iraks påstådda kärnvapen och att poliser verkar i amerikanska skolor.
----------------------------------------------
Snart på 18-e året fortsätter programledaren Åke Sandin att sända fyra eller fem nya halvtimmesprogram i veckan (hörs fyra ggr per dygn i tre veckor) på Succékanalen 91,4 MHz, som också hörs på webben www.tyresoradion.se Just nu hörs:

25/3-15/4:
Sex deltagare i Kjell Anderssons diskussionscirkel pratar visioner, politik, religion och andra samhällsfrågor.

Gunnel Agrell Lundgren och Carl-Olof Strand om SeniorNets verksamhet med kampanjen Get Online den 26-30 mars. De berättar också bland annat om Café Ventilen.

James Walsh och Anette Edling intervjuas om sina jobb på "Mobila teamet" som ägnar sig åt barn i samarbete med skola och föräldrar.

Tyresö Ulands o FredsFörenings Radio Tuff (1310-11) nu på 27:e året:”Rosor”, krönikor, intervjuer om fred och internationell solidaritet. Programledare: Åke Sandin. Medarbetare: Monica Schelin och Hampus Eckerman

1/4-22/4:
Skådespelerskan och berättaren Marina Granlund intervjuar Tyresö Naturskyddsförenings ordförande Solveig Dahl ,som bland annat berättar om "Moster Mossa", träd och andra av Tyresö naturtillgångar.

26-åriga Sanna Lindström intervjuas om sin tid på Forellskolan och Tyresö gymnasiums omdiskuterade estetlinje, hur hon i unga år började spela cello, om sin musikaliska morfar, sina nuvarande studier i juridik. Och hon sjunger tre egna låtar.

Jörgen Thullberg och Louise Backman arbetar i Tyresö på den ganska okända Återvändarskolan. De ägnar sig åt "hemmasittande" elever som av olika anledningar kan vara borta från skolan i månader. De redovisar problem och resultat.

Ebbe Björkman fortsätter i del 4 sin berättelse om den finlandssvenska poeten Edith Södergrans första diktsamling, hennes fria vers och modernismen i hennes diktning, olika recensioner och påverkan av Almkvists "Tintomara". (Repris)

8/4-29/4:
Lars Bergström bor på Karpstigen i Bollmora i det hus som tidigare var Ebbe Björkmans. Tillsammans med Mats Lundqvist har Lars skrivit boken "Vandra i Tyresta". Den är full av fina färgbilder och författarna intervjuas om Tyresönaturen, djur- och växtliv i Tyresta och den stora branden där.

Terje Engh intervjuar billegendaren Lennart Andersson, som ägde "Lelles Bilskrot", om raggare, filmmedverkan, spårvagnar och ödet att fylla år just den 11 september.

Musikern Stephan Lindstein presenterar Jumping Jacks med Anders Linder, ett dixie/swingband, som har rötterna långt nere i 50-talets skoljazz i Stockholm. Husgudarna var från början Eddie Condon och Louis Prima och på den vägen är det fortfarande.

Stephan Lindstein fortsätter att presentera Jumping Jacks med glad, svängig och dansant musik, blandat med blues, Beatles och annat i repertoaren.

15/4-6/5:
Fårdalabon Carl-Olof Strand är bördig från Piteå, har jobbat på Posten i Stockholm, är ansluten till Evangeliska Fosterlandsstiftelsen, vars historia och kyrkor han berättar om. Aktiv i KD och SeniorNet, intresserad och nyfiken på Muhammed och Paulus,

Tyresöprästen Dan Bekking samtalar med Stockholmsbiskopen Eva Brunne utifrån människan, kvinnan och prästen. Visitationen på Södertörn och Tyresö Församling berörs liksom möjligheter och utmaningar för Svenska Kyrkan.

Arne Söderbom föddes i USA men familjen tvangs att flytta tillbaka till Sverige under det svåre 30-talet. Som pojke och engelsktalande skolkade han från den svenska skolan, men studerade sedan på Hermods och blev el-ingenjör på ASEA.

Tyresö Ulands o FredsFörenings Radio Tuff (1312-13) nu på 27:e året:”Rosor”, krönikor, intervjuer om fred och internationell solidaritet. Programledare: Åke Sandin. Medarbetare: Monica Schelin och Hampus Eckerman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar