fredag, april 6

Bengt Svensson: "Bulvanföretag", "Vapenexport".

Hej alla lyssnare på Radio Tuff.

Ibland utlyses omröstningar om vilket ord som är vackrast i svenska språket. Vinnaren brukar vara något i stil med "sommaräng". Själv skulle jag vilja ha en omröstning om det fulaste svenska ordet. Mitt förslag är "bulvanföretag". Men det finns säkert andra. Vad sägs om "vapenexport"?

Inte nog med att Sverige säljer vapen till Saudiarabien. Regeringen ville också bygga en vapenfabrik där med hjälp av ett bulvanföretag, som Försvarets Forskningsinstitut hade forskat fram med hjälp av pengar, som lånats från den militära underrättelsetjänsten. Är det någon som hänger med?

Såvitt jag vet är dock inte den colombianska maffian inblandad.

Nu är det väl risk att det inte blir någon vapenfabrik efter allt ståhej, Och då måste vi förstås hålla kungen - den saudiarabiske alltså - på gott humör genom någon form av kompensation. Det lär stå en föga använd giljotin på ett museum i Stockholm och samla damm. Jag tycker vi ska skicka ner den till Rijad som tecken på att vi önskar fortsatta vänskapliga relationer. Saudiarabien är nämligen tillsammans med Iran, Irak och Kina det land som genomför flest avrättningar i världen, så deras giljotin börjar säkert bli slö. Får de en bila av svenskt kvalitetsstål, så blir ju halshuggningarna dessutom humanare.

Det kunde bli ännu en svensk humanitär intervention, som vi svenskar kunde vara stolta över.
---------------------------------------------
Bengt Svensson, Radio Tuffs man i Harvaremåla. (Hörs från den 8 april på 91,4 MHz och www.tyresoradion.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar