söndag, april 22

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1313) 22/4 2012 till….

….till offentliga möten i Tuff-lokalen, Myggdalsvägen 80. De präglas av gemyt, fika och diskussionslusta. Redan måndag 23 april kl 19 inleder Stefan Lindgren ett möte om Ryssland. Torsdag den 3 maj kl 19 är det ett möte om afrikanska Malawi med fem gymnasister från Globala gymnasiet som inledare och bildvisare.

….till Kumla skola (Tyresö), som nu den 9 maj gör ett dagsverke för Tuff-projekten för de fattigaste av de fattiga i Indien. Det är faktiskt 42:a året i följd, så Kumla gör skäl för hedersnamnet "svensk skolmästare i internationell solidaritet". Redan 1975 resulterade Tuffs finansiering av projekten i en stor skolbyggnad i den indiska delstaten Gujerat. Den bär ännu namnet Kumla Wing. Stöd alltså Kumlas beundransvärda elever och personal!

….till signaturen "Pirjo", som i tidningen Mitt i Tyresö tackar TUFF för "att ge en framtid åt Indiens barn och frivilliga tuffare för att göra världen bättre."

….till författaren och före detta gymnasieläraren Gunnel Wahlström som till Svenska Dagbladets recensent Håkan Arvidsson skrivit med anledning av hans beröm av "Israels dynamiska utveckling". Hon nämner (ironiskt?) som exempel på denna dynamiska utveckling att Tyskland levererar sex ubåtar till Israel, båtar som är byggda för att förses med kärnvapen. En tredjedel av kostnaderna betalas av tyska skattebetalare, en tredjedel av Israel och sista tredjedelen har tyskarna lovat köpa israeliska varor för.

….till nobelpristagaren Günter Grass, som publicerat en omdiskuterad dikt i tyska tidningar. Han har fått massor av glåpord för den, eftersom han också varnade för israeliska kärnvapen. Men må det vara tillåtet att i drevet mot honom ge en ros för att han också skrev, att Irans folk hade "förtryckts och förletts till arrangerat jubel av en pratmakare för att man inom hans maktsfär förmodas bygga en atombomb"


….till tre insändare i fredstidningen Pax, som ingår i medlemsavgiften till Tuff. Den första har rubriken "Fredsrörelsen bör agera mot Irankrig". Där skriver Jakob Dencker bland annat: "Den iranska regimen är mycket osympatisk, men konflikten om Irans kärnprogram måste lösas genom mer förhandlingar och mer samarbete, inte genom militär konfrontation. Det råder delade meningar om huruvida Iran har som mål att skaffa kärnvapen, och dessutom hur lång tid det i så fall skulle ta för Iran att skaffa sig den kapaciteten….Naturligtvis är det enda rimliga att avskaffa alla kärnvapen i hela världen. Men varför ska Israel och USA kunna ha kärnvapen om inte Iran får ha det? Jag är dessutom ganska övertygad om att det som nu händer i Syrien ska ses i ljuset av konfrontationen med Iran."

….till en andra insändare i Pax, som är skriven av Torben Staehr: Han citerar Johan Schück i DN som skriver: "Ekonomipristagaren Joseph Steglitz har uppskattat kostnaden för Irakkriget till mellan 3000 och 5000 miljarder dollar": Jämfört med det är de ca 30 miljarder som behövs för att avskaffa hungern i världen inte mycket. Och skribenten påpekar: "Sanningen är att ca en miljard människor är udernärda och att ca 36 miljoner människor dör årligen av undernäring, det villsäga 58 % av alla dödsfall"

….till den tredje insändarskribenten i Pax, Henning Lindegren: Han skriver kort men gott: "Jag tycker att personalen i det svenska försvaret ska ombildas till poliser och biståndsarbetare. Polisen sätter fast skurkarna och biståndsarbetarna bygger upp landet. Jag tycker att militären är förlegad"

….till de solidariska människor som i stort sett håller med oss i vårt rosenutdelande och därför blir Tuff-medlemmar genom att betala 200 kr för enskild och 80 kr för familjemedlem på Tuffs plusgiro 16 01 37-6



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar