lördag, mars 17

www.tyresoradion.se fortsätter med massor av program

Tyresö Ulands- och FredsFörenings RADIO TUFFs 1310:e sändning hörs på 91,4 MHz från söndag 11 mars och sedan 4 ggr per dygn till den 25 mars, när ett nytt Radio Tuff första gången sänds kl 17. Men programmet kan när som helst avlyssnas på www.tyresoradion.se där man också i fliken ”Arkiv” kan lyssna på tidigare Radio Tuff och andra program samt se många hundra omdömen om radion i fliken ”Sagt om 91,4”.

PÅANNONS av RADIO TUFF NR 1310:

Veckans rosor delas ut till ett seminarium, två DN-skribenter, en amerikansk historiker, en svensk militärhistoriker, en indisk och serbisk partner, ett lockande Tuff-möte om Afghanistan samt till solidariska och generösa människor.

Hampus Eckerman kommenterar president Karzai, en skotsk kardinal, amerikansk nymoralism, flyktingkatastrof i Irak med mera.

Åke Sandin har kollat Irans moderna historia och funnit anledning att i sin krönika fråga "Är det Iran som är aggressivt?"

Från seminariet "För en kärnvapenfri värld" den 10 mars i Tyresö hör vi korta inslag av vad som sades av Leonore Wide och Meit Krakau från Svenska läkare mot kärnvapen. Dessutom hörs glimtar av vad den norska antikärnvapenaktivisten Anne Marte Skaland framhöll.
---------------------------------------------------------
Snart på 18-e året fortsätter programledaren Åke Sandin att sända fyra eller fem nya halvtimmesprogram i veckan (hörs fyra ggr per dygn i tre veckor) på Succékanalen 91,4 MHz, som också hörs på webben www.tyresoradion.se Just nu hörs:

4/3- 25/3:
Terje Engh på Teneriffa intervjuar i Svenska kyrkan den norska prästen Reidar Ådanes om rehabcentret Vintersol, kyrkans sociala, kulturella och andliga verksamhet bland skandinaver på Kanarieöarna, vars arbetslöshet, utslagning och afrikanska invandring också diskuteras

Monica Schelin intervjuar Tyresöradions programledare Åke Sandin (80 i mars)) om krämpor, släktingar, Tuff, historia och 27 års frivilligt radiojobb

Ebbe Björkman i del 3 om den finlandssvenska poeten Edith Södergran. Hennes turbulos och behandlingen och dess bieffekter. Hennes vård i bland annat Davos och hennes åsikter om Eros, den grymma kärleken.

Tyresö Ulands och FredsFörenings Radio Tuff hörs nu på det 27:e året med sändning nr 1309-10 med ”rosor”, krönikor, intervjuer och argumentation för fred och solidaritet. Programledare: Monica Schelin och Åke Sandin.

11/3- 1/4:
Förre FN-ambassadören (mm) Pierre Schori i ett tal han nyligen höll i Tyresö om "arabisk vår", Syrien, Egypten, Libyen, dödandet av Gaddafi, Israel, Iran och behovet av en kärnvapenfri zon i Mellanöstern.

En repris med Björn Ranelid som 2001 besökte Åke Sandin inför sin bok "Krigaren", som handlade om amerikanska Vietnamdesertörer, som fanns i Tyresö. Lång monolog av Ranelid om främst författaren Stig Dagerman.

Åke Sandin om Dagermans "dagsedlar" och boken "Tysk höst" som handlar om sönderbombade tyska ruinstäder, främst Hamburg. Andra exempel på dessa terrorbombningar nämns.

Ann Sandin-Lindgren (s) och Christina Melzén (fp) sammanfattar Tyresö kommunfullmäktige 16 februari med kommentarer och massor av citat från ledamöternas inlägg i olika debatter.

18/3-8/4:
Terje Engh, Peter Dicke och Åke Mattsson glammar till med limerickar och historier, både rumsrena och andra.

Ulla-Carina Sellergren och Elsa Rahmqvist berättar om Kumla herrgårds långa och skiftande historia och hur herrgården genom folkliga insatser räddades från att förfalla och rivas på 60-talet.

Lela Nozadze och Khatuna Gusterman driver Kumla herrgårds restaurang i dag. De berättar om sitt forna hemland, Georgien, men också mat, vin, musikkvällar och att Stalin i sin georgiska ungdom var en hyfsad poet.

Helena Forsberg bor i Trollbäken och är präst i östra Tyresö. Hon berättar om sin uppväxt på Alnön, jobb i London men också om den annalkande påskens betydelse och olika kyrkliga evenemang under fastan och påsken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar