måndag, december 12

www.tyresoradion.se tar inte jullov!!

Tyresö Ulands- och FredsFörenings RADIO TUFFs 1303:e sändning hörs på 91,4 MHz från söndag 4 december kl 17 och sedan 4 ggr per dygn till den 18 december, när ett nytt Radio Tuff sänds kl 17. Men programmet kan när som helst avlyssnas på www.tyresoradion.se där man också i fliken ”Arkiv” kan lyssna på senaste årets Radio Tuff och andra program samt se många hundra omdömen om radion i fliken ”Sagt om 91,4”.

PÅANNONS av RADIO TUFF NR 1303:
Veckans rosor delas ut till en fredsförening, en Strängnässkola, ett bistånd till Belgrad, en svensk-irakisk förening, en fredstidning, norska politiker, nya uppgifter om Libyenkriget, en TV-chef, en amerikansk Balkankännare, och en omfattande blogg.

Minnesord över Tuff-aktivisten Margaretha Petersen, som gick bort den 24 november.

Krönikan handlar om julen och om "Solidariska och vettiga julklappar från Tuff, såsom mangogram, pacifistisk bok och gåvor till barnbibliotek i Belgrad.

Bengt Svensson med ett kort ironiskt inlägg om vår biståndsminister och de 50000 dödade i Libyenkriget.

Läraren Kari Sundell vid Finningeskolan i Strängnäs berättar om skolans Indienvecka och Öppet hus för Tuff-projekten i Indien.

Hampus Eckerman rapporterar om bomblarm i tysk stad, libysk baksmälla, amerikansk pizzasås och jättedyr utbildning av afghanska poliser.
------------------------------------------------------
På Succékanalen 91,4 hörs följande program. Också på www.tyresoradion.se :

27/11-18/12:
Eila Andersson är en välkänd och omtyckt profil i Tyresö Centrum. Hon berättar om sin finska hembygd, om eposet Kalevala och om förekomsten av helgon. Hon berättar om de pilgrimsvandringar till Santiago de Composteta, som hon gjort flera gånger. Hon sysslar med måleri och peppar för filmerna på Bio Forellen.

Karin och Tomas Andreasson bor på Sisshammar vid Kalvfjärden. Tomas har varit guide i Klövbergsgrottorna och redaktör för Tyresö debattforum på nätet. Karin har varit dansös men är nu sjukgymnast. De berättar om två av sina tre döttrar som lider av hörselsvårigheter.

En halvtimme om vård och hjälp till funktionshindrade och gamla: Bitte Isacsson och Lena Sandin Kroos är personliga assistenter till hemmaboende handikappade. Christa Hauser jobbade under 27 år på Björkbackens äldreboende, där Lenas mamma Sofie bodde innan hon kom till Caremas Krusmyntan.

(Repris från 2001) Ebbe Björkman släpps lös om de märkliga 1600-talsskalderna Lars Wivallius och Lasse Lucidors märkliga äventyr och eskapader

4/12-25/12:
Prästen Siv Källstigen och diakonen Karin Perjus diskuterar julens budskap om att "Gud blev människa", julfirandet med gemenskap men också för många större ensamhet, köprushen och alla arrangemang med anledning av advent och jul

Christina Melzén (fp) och Ann Sandin-Lindgren (s) sammanfattar nu kommunfullmäktiges novembermöte med många inslag från debatterna, inte minst om äldrevården

Christina och Ann fortsätter att kommentera debatten i fullmäktige och citerar olika ledamöters åsikter om Caremas äldreomsorg m m. Många av våra förtroendevalda hörs.

Historieberättarna Terje Engh, Peter Dicke och Anders Gullberg, alias Biffen, Galento och Korvetten släpps lösa med Åke Sandin som programledare med artistnamnet Bananen. Lyssnare uppmanas att tippa hur många kilo Terje och Dicke bantar ned tillsammans tills nyår

11/12-1/1:
Bergsingenjören Örjan Wiberg bor i Vänersborg men som Indienkännare besöker han ibland Tyresö som har mångårigt samarbete med Indien, där han för länge sedan adopterade två barn. Han intervjuas också om den svenska gruvindustrin.

Josefin Roos växte upp i Lunds akademiska miljö men bor och trivs sedan flera år i Bollmora. 2006 kom hennes debutbok "Heliotrop" och i år hennes kritikerrosade bok "Kura skymning", som hon intervjuas om

Anita Lilburn och Widad Zaki är aktiva i Svensk-Irakiska Solidatitetskommittén, som bland annat driver två barnbibliotek i oroliga Bagdad, delvis med stöd från Tyresö. Diskussion om sanktioner, utarmat uran, korruption men också om irakisk kvinnorörelse.

Tyresö Ulands och FredsFörenings Radio Tuff hörs nu på det 27:e året med sändningarna 1303-04 med ”rosor”, krönikor, intervjuer och argumentation för fred och solidaritet. Programledare: Monica Schelin och Åke Sandin.

18/12- 8/1:
Terje Engh intervjuar sina grannar Ulla och Jan Henriksson på Axel Wennergrens väg om god grannsämja, olika aktiviteter i bostadsområdet men också om damfotboll, Thailand och äldre människors situation

Gymnasieläraren Anna Walberg-Nyström om den hotade medielinjen, om undervisning i livsfrågor, om elevproblem och sociala frågor men också om sin bakgrund som TV-journalist och socionom.

Kenth Eriksson växte upp i Enånger och bor nu på Fornuddsområdet i Tyresö. Han är civilingenjör i kemi och basar nu för en färgindustris kontakter i Östeuropa. Sin kommande 50-årskris motverkar han med maraton och skidåkning.

Ebbe Björkman kåserar om proteser, sin specialitet som tandläkare, men berättar framför allt om skalden Carl Snoilsky (1841-1903), dennes liv och diktning, "Svarta svanor" och andra dikter läses.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar