….till Tuffs indiske partner Bhikhu Vyas, som nu tackar för 265 000 kr som Tuff före jul skickade till projekten i Indien. Han uppger att det blev nästan två miljoner indiska rupier eller närmare bestämt 1 955 609 rs Pengarna använts till att driva två skolor bland fattiga indiska byar. Det är inte dåligt, särskilt med tanke på att Tuff inte har några offentliga bidrag. Och varenda insamlad krona går oavkortat till ändamålet, eftersom ingen i Tuff eller Radio Tuff är avlönad.
….till de många kloka och solidariska människor, vilka som julklappar använde Tuffs mangogram. Bara under december kom till Tuffs insamlingskonto, pg 793636-2 in 4750 kr för mangogram. Nu blir det alltså ännu flera mangoträd bland ”de fattigaste av de fattiga” i indiska byar, förutom de 108 500 mangoträd som redan planterats.
…till Samuel Strandbergs nya Indienbok med titeln ”Moguler, Maharajor och Feringis”. Hans första av många läsvärda böcker om Indien ”Luvarsal -- Indisk by i utveckling” kom redan 1971 och inspirerade många i Tuff att göra insatser. Det var också Strandberg som tipsade Tuff om vårt första Indienprojekt för drygt 40 år sedan. Det var skolan Sarvodaya Ashram ute på landsbygden i delstaten Gujarat. Där uppfördes i början av 70-talet för Tuff-pengar bland annat tre skolbyggnader, ett bibliotek, ett elevhem m m.
….till Svenska Svenska Freds’ ordförande Anna Ek som tackar medlemmarna för de framgångar man haft i fredsarbetet under det gångna året. Hon framhåller kampanjen mot vapenexport till diktaturer och de många namnunderskrifterna i ämnet. Också arbetet mot klustervapen nämns som lyckat. Dessutom har Svenska Freds fått över 500 nya medlemmar.
….till Sveriges Radios Studio Ett som (27/12) lät Anja Sahlberg intervjua Salima Tiemcani. Hon är en mycket modig algerisk journalist som vågade sätta sig upp mot de terrorister som på 90-talet mördade en journalist nästan varje vecka. Salima fortsätter trots mordhot att brännmärka den organisation som kallas al-Qaida i islamiska Maghreb.
….till de historiker som hävdar att politiker inte ska uttala sig i historiska frågor såsom franska parlamentet nyligen gjorde genom att göra det straffbart att ”förneka” att Turkiets behandling 1915 av armenier var ”folkmord”. Turkiet svarade genom att kalla Frankrikes härjningar i Nordafrika för ”folkmord”
….till Dagens Nyheters Erik Helmerson, som (27/12) recenserar Simon Sebag Montefiores bok ”Jerusalem” och bland annat skriver. ”Judar, assyrier, babylonier, perser, romare, muslimer, korsfarare, osmaner och britter är bara några av dem som hävdat Jerusalem som sitt och -bildligt och ibland bokstavligt -dansat på tidigare härskares gulnade ben”
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar