fredag, juli 1

Vad gör vi med sommaren, kamrater?

Visst är det en bra fråga nu i juli när Sverige ”stänger”. Radio Tuff hörs i alla fall hela sommaren precis som tidigare år alltsedan 1985 (Puh!). I Tuff har vi självfallet inga offentliga möten under juli, men den 6 augusti infaller ju Hiroshimadagen och då finns tuffarna i Tyresö centrum. Det finns ännu många tusen kärnvapen i vår i detta avseende galna och människoföraktande värld.

Det var länge sedan poeten Elisabet Hermodsson sjöng sina låtar om sommaren. Nu hörs hon i alla fall i Radio Tuff. Den mest kända låten ställer frågan, vad vi gör med sommaren. De första raderna lyder:

Vad gör vi med sommaren, kamrater?
Ved gör vi med sommarljusets land,
när krigets och penningens magnater
oss hotar med våldets kalla hand?

Vad gör vi med sommaren, den ljusa,
som leker med oss sin ljuva lek
och smeker en strand och vågor krusa
men glöms över orätt och allt svek?

En god gärning alla kan göra i sommar är att bli medlemmar i Tyresö Ulands- och FredsFörening (TUFF), som inte har några offentliga bidrag utan är helt beroende av sina medlemmar. Se gärna hemsidan http://www.tuff.fred.se/  och lyssna på Radio Tuff genom att klicka på http://www.tyresoradion.se/ . Snart kommer Radio Tuff nr 1293. De ni!

Så gör slag i den goda saken och sätt in medlemsavgiften 200 kr och 80 kr för familjemedlem på Tuffs plusgiro 16 01 37 -6. Välkommen som medlem! Du behövs.

Trevlig sommar kamrater, önskar
Åke ( ake.sandin@tyresoradion.se )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar