söndag, juni 12

Tyresöradion värd att lyssna på!

Tyresö Ulands- och FredsFörenings RADIO TUFF (nr 1291) sändes första gången söndag 5 juni kl 17 och sedan 4 ggr per dygn till den 19 juni på 91,4 MHz. Sändningen kan när som helst avlyssnas på webben http://www.tyresoradion.se/  , där man också i fliken ”Arkiv” kan lyssna på senaste årets Radio Tuff och andra program samt se många hundra omdömen om radion i fliken ”Sagt om 91,4”. Nästa RADIO TUFF sänds första gången söndag den 19 juni kl 17.

Trevligt om också du ville kontakta mig om radion, antingen på telefon 08-712 4463 eller på e-post ake.sandin@tyresoradion.se

RADIO TUFF 1291 I KORTHET:
Veckans rosor delas ut till en lokaltidning, indiska partners, ett kommunalt informationsblad, en avslöjande artikel om ”misstänkt ubåt”, en kvinnlig doktorand, en religionshistoriker, tuff-aktivister och till solidariska människor

Gösta Wibom i ”Medborgargruppen i ubåtsfrågan” om det senaste fejkade ubåtslarmet, om tidigare pressankor i ämnet och om ubåtshysterins kostnader.

Docenten Seppo Isotalo om partiet Sannfinländarna, finsk skola, EU-inställning samt grekiskt slöseri med militärutgifter.

Från Moskva rapporterar Hampus Eckerman om tunnelbanan, souvenirer, dockor, Medvedev, Putin m m.

Åke Sandins krönika har rubriken ”I stället för atombomb”, titeln på en bok som
föreslog en radikal omrustning

ÖVRIGA PROGRAM:
22/5-12/6:
Mats Berggren var skomakare och hade jourhem för barn i Älta men bor nu i Nytorp, Tyresö, och föreläser om papparollen inte bara i Sverige utan också i Ryssland och Etiopien. Jobbar åt ABF och är nyfiken på bl a Bellman och Springsteen.

Christina Melzén (fp) och Ann Sandin-Lindgren (s) fortsätter att ge glimtar från kommunfullmäktiges sammanträden och med sina politiska erfarenheter insiktsfullt kommentera Tyresös politik.

Ebbe Björkman om Dan Andersson (del 4): Hans jobb på tidningen Ny Tid, hans dikter i samlingen ”Svarta ballader”, såsom ”Helgdagskväll i timmerkojan”, ”Tiggaren från Luossa” med flera och hans vän och levnadstecknare Waldemar Bernhard.

Peter Dicke samtalar med Kåge Junetoft, Börje Andersson, Ulf Stark och Björn Zetterkvist om Tyresö fiskevårdsförenings många aktiviteter, såsom kräftfiske, sportfiske, båtuthyrning m m.

29/5-19/6:
Monica Schelin frågar på Rhodos ut Åke Sandin om öns historia och sevärdheter men också om Åkes böcker, hans hundratals krönikor i fredstidningen Pax och hans uppåt tusen krönikor i Radio Tuff och varför han inte publicerar en ny bok

Annica Hagberg och Ingegerd Hammarbäck intervjuas på Rhodos om sin uppväxt i Leksand, om ishockey, skolbespisningarna och maten men Annica berättar också om sin leukemidrabbade son och sina fina insatser för Barncancerfonden.

Socionomen Marisa Santos på Bollmoravägen berättar om sin uppväxt i nunneskola i Brasilien och i städer som den gamla huvudstaden Salvador och i Rio med Copacabana men också om sitt idrottande i triatlon och sin nyfikenhet på Jesus och den förre presidenten Lula .

På restaurang Södergården underhåller Terje Engh, Peter Dicke, Anders Gullberg, Bengt Citron och Åke Öhman med historier, vitsar och limerickar.

5/6-26/6:
På Rhodos intervjuas den engelsktalande greken Michael Koutras, son till en hotellägare. Han berättar om öns många sevärdheter om olika nordiska turister som bor på hotellet men utfrågas också om Greklands ekonomiska kris, som ännu inte drabbat Rhodos så hårt.

Erland Danielsson växte upp vid Ångermanälven, där han tidigt kom i kontakt med resandefolket, som förut kallades tattare. Han berättar om deras öden och speciella språk och hur en av dem utnämnde sig till hans ”pappa”.

Tyresös indiska partners Kokila och Bhikhu Vyas berättar om de många Tyresöfinansierade projekten bland Indiens fattiga. De intervjuas om sina besök i olika systerskolor och sitt 32-åriga samarbete med Tyresö Ulands- och FredsFörening

Tyresö Ulands och FredsFörenings Radio Tuff (nr 1291-92) med ”rosor”, intervjuer, krönikor m m. Medarbetare: Hampus Eckerman med flera. Programledare: Åke Sandin och Monica Schelin.

12/6-26/6:
Dan Bekking bor i Trollbäcken, där han också är präst. Han berättar om kyrkans aktiviteter i sommar och om konfirmander, tjänstgöring i Aten och diskuterar olika religioner och deras inställning till ont och gott och kyrkans utnyttjande av radion. Är nyfiken på bl a Gustav Vasa.

Christina Melzén (fp) och Ann Sandin-Lindgren (s) har kommunpolitiska erfarenheter och de har sammanställt massor av glimtar från fullmäktigemötet i april med olika ledamöter och ämnen.

Från Älta till trakten av Bansjön kom Carina Högberg för tio år sen. Hon har jobbat med neuro-rehab, mentalvård och ambulanser. Nu har hon ett företag, som lär ut första hjälpen, så hon ger nyttiga tips om hur man ska gripa in vid andningsstopp, brännskador, drunkning och andra olyckor.

Helene Sundman växte upp i Bollmora och berättar om att vara ung på 70-talet. Hon har jobbat på begravningsbyrå och som lärare både i Forellen och i tyska Aachen. Hon har tvillingar och när hon inte fick dagisplats berättar hon roligt om hur hon därför började engagera sig i politiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar