lördag, juni 4

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1291) 5-19 juni till....

....till tidningen Tyresö Nyheter, som i nr 4/2011 har en nästan hel sida om Tyresöradion, där TUFF nämns redan i rubriken. Dessutom finns på denna sida en fin bild på Tuffs indiska partners Bhikhu och Kokila Vyas. Om du klickar på http://www.tyresonyheter.nu/18tn4.pdf  ser du text och bilder.

....till just Bhikhu Vyas, som e-postar om bland annat familjen Sandin-Kroos på Sjöhagvägen i Tyresö. De upplät hela sin övervåning till tre indiska gäster under två veckor och Bhikhu skriver bland annat: ”Please give our love to Lena - Peter - Isa & Jakob [Jacke]. Wonderful family!” Han nämner också många andra Tuff-aktivister med tacksamhet.

....till Tyresö kommuns informationsbilaga i senaste lokaltidningen Mitt i Tyresö. Första sidan har rubriken ”Tyresö, Sverige, världen” med bilder på två av Tuffs indiska partners. I texten sägs bland annat: ”Det är Tyresö Ulands- och FredsFörening (TUFF), som är spindeln i nätet och sköter kontakterna med projektledarna i Indien.” (Du ser sidan om du klickar på http://www.tyreso.se/upload/Sommarbilagan2011_webb.pdf  )

....till Göteborgs-Posten, som (25/5) ärligt skriver om den ”misstänkta ubåt” i Baggensfjärden, som i mitten av april väckte uppståndelse i medierna. Nu har det framkommit att det i stället var en badflotte. Försvarsmaktens presschef Roger Magnegård bekräftar detta och säger (med medveten eller omedveten humor): ”Vi har gått till botten med det här”.

....till religionshistorikern Mattias Gardell som i Aftonbladet (31/5) påminner om att nio civila fredsaktivister i projektet Ship to Gaza för ett år sedan på internationellt vatten dödades av israeliska soldater. Han nämner, att nu är en ännu starkare biståndsflotta på gång. Gardell betonar: ”Aktionen är partipolitiskt och religiöst obunden, den riktar sig till civilsamhället, från människa till människa och bygger på ickevåld. Vi kommer utan andra vapen än medmänsklighet och solidaritet.”


....till Serbienfödda tuff-medlemmen och doktoranden Jelena Spacenic, som i SvT:s Agenda (29/5) på ett balanserat sätt kommenterade gripandet av förre bosnienserbiske generalen Ratko Mladic. (Se gärna bloggen http://www.tuffsandin.blogspot.com/  om Mladic och andra slaktare)

....till den afghanska regeringen, som nu protesterar mot västliga flyganfall, som i slutet av maj dödade ca 50 civila afghaner. Den 28 maj dödades vid flygbombningar 12 afghanska barn och två kvinnor.

....till alla de tuff-aktivister, som den 28 maj jobbade med Tuffs vårloppis. Resultatet blev en dryg månadshyra av Tuff-lokalen. Mycket välkommet, eftersom Tuff inte har några offentliga bidrag men alla i Tuff och Radio Tuff jobbar oavlönat.

....till solidariska Tuff-medlemmar som i år har skänkt över 18 000 kr till Tuff, pg 16 01 37 – 6, så vi kan fortsätta att betala hyran för Tuff-lokalen och andra utgifter. Flera andra har blivit nya medlemmar genom att ha utnyttjat samma plusgiro och betalat in 200 kr för enskild och 80 kr för familjemedlem. Du är jättevälkommen i Tuff. Du behövs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar