lördag, april 2

Tuff-bladet våren 2011

Sylvia omvald ordförande
Vid Tuffs årsmöte omvaldes Sylvia Ljungdahl till ordförande. Hon har kallats en ”grundbult” i det frivilliga föreningsarbetet, för hon är också ordförande i Tyresö Kvinno- och Tjejjour. Redan 2007 fick hon välförtjänt Tuffs pris för ”lokalt freds- och solidaritetsarbete”. Vid sin sida har hon som vice ordförande Monica Schelin, tillika kassör och sedan många år medarbetare i Radio Tuff. Sekreterare är Margareta Svahn, så Tuff är full av kvinnokraft.

Fyra nya i styrelsen
Styrelsen har nu utökats genom att fyra nya invaldes. De är Lisa Norgren Benedictsson, en duktig lärare i Kumla skola, Johan Rydén med miljö som ett av sina intressen och Sofia Quiroga, en skärpt 17-åring som tillbringade sina första 13 år i Bolivia, där Tuff på 90-talet bidrog med ca 2 miljoner kr, så att indianfolket Siriono kunde köpa tillbaka tiotusentals hektar skogs-och jaktmark. Sofia bidrar till en behövlig föryngring. Adjungerad: Ann-Sofie Salminen.

Indiska gäster 7-22 maj
I drygt 30 år har Bhikhu och Kokila Vyas varit Tuffs främsta partners i Indien. De har flera ggr tidigare besökt Sverige, och många svenska besökare av projekten har åtnjutit deras stora gästfrihet, bl a i Tuff Friendship House. Vi får nu chans att möta Bhikhu och Kokila, som vi kan träffa vid ett Tuff-möte den 16 maj. Om detta, se Tuff-kalendariet! Tillsammans med paret Vyas kommer Rajesh Shah. Han är första gången i Sverige. Han bor i Mumbai (Bombay) och har de senaste åren gjort fina insatser för projekten bland Dharampurs många fattiga byar, främst för Tuff-skolorna där. Han har många gånger i Indien hjälpt och logerat besökare från Tuff och svenska skolor.

Kolla tidningen Pax!

I medlemsavgiften till Tuff ingår Svenska Freds tidning Pax. I kommande nummer finns där en artikel, förhoppningsvis med bilder, om Tuffs 40-åriga samarbete med Indien och de många Tuff-projekten där. Om Tuffs indiska projekt se också http://www.tuff.fred.se/, där det finns många texter och bilder om samarbetet med Indien. Sidan uppdateras varje vecka av Bengt Citron och innehåller massor av annan information om Tuffs mångsidiga verksamhet.

Kumla skolas dagsverke
Till de många skolor lite varstans i Sverige som genom dagsverken och andra insatser stött de många Tuff-projekten i Indien och andra länder intar Kumla skola i Tyresö en särställning. Ofta har den kallats ”världsmästare” i internationellt solidaritetsarbete. Redan på 70-talet uppfördes i Indien en stor skolbyggnad, som än i dag bär namnet Kumla Wing. Den 26 maj gör Kumla på nytt ett dagsverke för Indiens fattiga. Stöd dessa duktiga lärare och elever, t ex genom att sätta in ett belopp på Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36-2. Märk med ”Kumla skola”!

Tuff aktivt också 2010
Verksamhetsberättelsen för 2010 berättar kort om Tuffs omfattande verksamhet men upptar ändå 13 A4-sidor. Finns att få genom e-post till tuffmail@spray.se eller ring till Monica Schelin, tel 08 – 712 2581.

Ökat medlemsantal i Tuff!
Glädjande nog har Tuff ökat sitt medlemsantal de senaste två åren. Nu är det snudd på 400 medlemmar. Och Tuff är beroende av många medlemmar. Allt arbete i Tuff och Radio Tuff är oavlönat. Men vi har inga offentliga bidrag och hyran för Tuff-lokalen och andra utgifter måste betalas. Ett stort tack till alla som skickat gåvor till Tuffs plusgiro 16 01 37 -6 ! Heders!

Värva gärna medlemmar!
Många som brinner för fred och solidaritet är ännu inte Tuff-medlemmar. Försök att övertala någon sådan att sätta in 200 kr för enskild plus 80 kr på Tuffs pg 16 01 37 -6!

Läsvärda tuffa texter
Uppåt 1000 texter från Radio Tuff kan du läsa på http://www.tuffsandin.blogspot.com/

Tyresös ”eldsjäl” 2010
Vid en tjusig idrotts- och kulturgala den 25 mars fick Radio Tuffs Åke Sandin priset som ”eldsjäl”. I motiveringen: ”1985 startade han Radio Tuff. Med bandspelaren i fickan och fredsmärket runt halsen är han alltid beredd att dokumentera män och kvinnor i Tyresö. Åke brinner för radio, för människorna och för freden i världen

Citatet:
”Krig löser inga problem och alltså fortsätter de" (Henrik Tikkanen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar