fredag, april 22

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1288) 24/4—8/5 till....

....till Shahpoor Omidy, som torsdagen 28 april kl 19 inleder ett möte om Afghanistan i Tuff-lokalen, Myggdalsv. 80. Shahpoor är en skärpt och sympatisk 19-åring som i vintras besökte sitt gamla hemland och gjorde intervjuer med olika afghaner om deras åsikter om läget i det oroliga landet. Han hördes nyligen under en halvtimme på Succékanalen 91,4 Tyresöradion. Hjärtligt välkomna! Fika får vi också.

...till lokaltidningen Tyresö Nyheter som i sitt senaste nummer inte bara har en halv sida om Tyresöradion med bilder på fem av de intervjuade, utan också en halv sida under rubriken ”Tyresö finns också i Indien”. Där berättas om Tuffs och Tyresöskolornas mångåriga insatser för att finansiera massor av utmärkta projekt för de fattigaste av de fattiga i Indien. I tidningen finns också en bild på tre lärare från Kumla skola som tar första spadtaget till ett indiskt elevhem. Se http://www.tyresonyheter.nu/16tn3.pdf 

....till Mark Twain (postum ros), som lär ha sagt: "If you don't read the newspapers every day, you will be uninformed. If you do read the newspapers every day, you will be misinformed."
....till Amerikansksvensken Al Burke, som minns Oscar Wildes kloka aforism: ”En sak är inte nödvändigtvis sann bara för att en människa dör för den”.

....till Tyresöbon Jan Nordin som på tal om penningens makt och vår beundran för elitmänniskor påpekade att i dag talar men inte längre om ”solidariska” utan snarare om ”solida” och ”ariska”

....till italienaren och fredskämpen Vittorio Arrigoni, som gav sitt liv för Gaza. Från 2009 arbetade han i International Solidarity Movement (ISM) för att medicinskt hjälpa Gazaborna under kriget. Han följde med fiskebåtar och bondefamiljer ut på de havsremsor och markplättar där de riskerade beskjutning. Han kidnappades och nyligen hittades han mördad av en extrem grupp al-Quaida-inspirerade palestinska wahhabiter. Han är den tredje i ISM som mördats. De två andra dödades av israeler.

....till Sveriges Televison, som (15/4) hade ett långt program om och med den amerikanska fredskämpen och sångerskan Joan Baez, som just varit på Sverigebesök. Hon berättade bland annat om hemska nätter i Hanoi, när hennes landsmän vräkte ner den ena bombmattan efter den andra. Nu ska vi höra henne sjunga ”Where have All the Flowers gone?” men på det efter ryska största europeiska språket, alltså ”Sagt mir wo die Blumen sind”

1 kommentar:

  1. Det där med wahhabiterna var intressant. Det är alltså inte bara i Libyen Qaida har slutit upp bakom NATO?

    SvaraRadera