lördag, november 20

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1277) 21/11-5/12 till....

....till Ryska Posten (redaktör: Stefan Lindgren) som (15/11) har följande notis om en lukrativ bransch: ”Interpol har i Kosovo avslöjat ett internationellt nätverk för illegal försäljning av njurar, uppger BBC. Medlemmarna i det brottsliga nätverket (som omfattade medborgare i Kosovo, Israel och Turkiet) smugglade människor från Moldavien, Kazakstan och Ryssland för att ta deras njurar och sälja vidare för transplantation. Brottslingarnas offer blev människor i extrem fattigdom. I Kosovo erbjöds de 14 500 euro per njure. Organen såldes vidare över hela världen för 80 000 till 100 000 euro.” I samma nummer finns också en redogörelse över de märkligt många morden på ryska agenter.

....till Tyresöprästen Siv Källstigen, som om Robert Stiegers bok ”Tysk, men inte nazist” skriver: ”Välskriven, mycket intressant och upprörande, ja en fredspredikan” Roberts bok finns att beställa av Tuff på tuffmail@spray.se och 08- 712 4463. En mycket läsvärd och fin julklapp.

....till den kristne fredsaktivisten och förre skolledaren Rolf Bergling, som e-postar från Uppsala med värmande vänliga ord om Radio Tuff och Tyresöradion. De läggs in i Fliken ”Sagt om 91,4” i www.tyresoradion.se Här en tänkvärd dikt av Rolf Bergling med titeln E F T E R A P A N:

Apan kom före,

vi kom efter.

Efter apan

kom efterapan.

Vi efterapade apan

och blev ännu klokare

Så kloka,

att vi kunde tillverka vapen

och döda varandra.

När människan utrotat sig själv,

så finns ingen efterapa

att efterapa.

Då bryter freden ut.

....till unga Malin Castenfors, som för några år sedan besökte de många Tuff-projekten i Indien och i fjol framställde ett fint mangogram i färg med teckningar gjorda av indiska barn i Tuff-skolorna. Nu håller Tuffs ordförande Sylvia Ljungdahl på att trycka upp dessa kort, som kan användas som julkort eller som fina julklappar. Mangogrammen har bidragit till att över 100 000 mangoträd har kunnat planteras i indiska Dharampurs hundratals utfattiga byar. Köpare kan bestämma hur många träd, 5 kr/styck, de vill bidra till. Beställs genom tuffmail@spray.se eller på 08-712 4463.

....till lokaltidningen Mitt i Tyresö, som i senaste numret har en notis med rubriken ”Lärare från Tyresö besöker Indien”. Där berättas att två lärare i Tyresö skola besöker de många Tuff-projekten i Indien till julen tillsammans med en före detta elev, 17åriga Sofia Quiroga. Det sägs att de kommer att få bo i Tuff Friendship House och att de ska kolla de många Tuff-projekten.

....till Sveriges Radios P 1, som morgonen den 18 november lät Svenska Freds’ ordförande Anna Ek klokt kommentera avslöjandena om att svenska vapen via USA hamnat hos irakiska militärer. Samma morgon kunde vi höra Farshid Ardabili-Farshi från Nässjö i programmet Ring P 1. Han har erfarenheter från kriget Iran-Irak och vände sig mot det sjuåriga militära fiaskot i Irak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar