onsdag, juni 30

Sommarens Radio Tuff

Den 25 augusti i år har Tyresö Ulands- och Fredsförenings Radio Tuff hörts varenda vecka utan undantag under 25 år. Fram till 2009 sändes ett nytt Radio Tuff varje vecka men det senaste året har ett nytt program sänts första gången varannan söndag kl 17 på 91,4 MHz (lokalt) och på www.tyresoradion.se (världsvida). Programmet håller stilen och riskerar aldrig att hamna i traska-patrullo-patraskets mittenträsk eller att bli kallad Radio Trendig.

Radio Tuff i sommar hörs första gången med ett nytt program söndagarna den 4 och 18 juli och 1 augusti kl 17 och sedan tre ggr/dygn under två veckor.

Till den 4 juli hörs Radio Tuff nr 1266 och ersätts då kl 17 av nr 1267. Den har en annan karaktär än tidigare program, som innehållit 4-5 olika inslag under en halvtimme. I stället kommer i sommar en längre intervju plus ett par korta inslag, typ ”veckans rosor”.

Programmet i korthet för Radio Tuff 4-18 juli. Tema ickevåld:
En lång intervju med Lennart och Åsne Liedén. De tillhörde de fyra som för drygt 40 år sedan skrev boken ”Fredspolitik – Civilmotstånd”, banbrytande för förståelsen av icke-våldets ideologi och metoder. De intervjuas om detta men kommer också in på det som hände med projektet Ship to Gaza för en dryg månad sedan.

Monica Schelin och Åke Sandin delar ut ”veckans rosor” och läser citat från kända icke-våldsanhängare.

Från den 18 juli hörs bland annat en längre intervju med Svenska Freds’ unga ordförande Anna Ek
--------------------------------------
Det ändrade Radio Tuff betyder under några sommarveckor att de regelbundna medarbetarna Hampus Eckerman och Marianne Stieger inte hörs igen förrän till hösten. Men Hampus har en omfattande blogg www.motbilder.se , där hans humor och provokationer kan avnjutas.

Alltid glad att få kontakter på ake.sandin@tyresoradion.se men sätt ut ditt namn och gärna ditt telefonnummer. Och trevlig fortsättning på sommaren!
--------------------------------------
Åke Sandin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar