lördag, juni 19

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1266) 20/6 till....

....till lokaltidningen Mitt i Tyresö som (8/6) tog in en insändare av Sylvia Ljungdahl, ordförande i både Tuff och Tyresö Kvinno- och Tjejjour. Den hade rubriken ”Höj statusen på frivilligarbetet!” och där nämns Tuffs biståndsinsatser så här: ”På Tyresöradion hörs tre lärare från Kumla skola entusiastiskt berätta om många utmärkta biståndsprojekt i Indien, vilka under 40 år har finansierats av Tyresö Ulands- och FredsFörening (TUFF). Skolor har ställt upp med dagsverken. Det har skett genom att Tuff-aktivister framträtt med många hundra oavlönade bildvisningar inte bara i Tyresös skolor utan också i många skolor ute i landet. På så sätt har tiotusentals svenska elever fått information om hur sämre lottade jämnåriga har det, till exempel i Indien. Där finns många skolbyggnader, elevhem, brunnar och andra projekt med Tyresönamn. Men inget om detta kan man hitta på kommunens hemsida. Har ens Tyresö Barn- och utbildningsnämnd lagt märke till Tyresöskolornas prestationer i Indien?”

....till Tyresö skola och Alléskolan i Floda, som i slutet av vårterminen gjorde dagsverken. Tyresö skola jobbade in ca 40 000 kr och Alléskolan uppåt 50 000 kr. Det är välkomna bidrag till de många Tuff-projekten bland fattiga indiska barn. Observera att allt arbete i Tuff och Radio Tuff sker oavlönat, så att varenda krona oavkortat kan skickas till projekten

....till Den israeliska journalisten Amira Hass, som bor i Ramallah på Västbanken och som i DN (14/6) skriver under rubriken ”Inneslutning på absurda nivåer”. Om Gaza skriver hon bland annat: ”Israel har väckt uppmärksamhet genom att förbjuda införsel av makaroner men tillåta kanel”. Hon anser att Israels mål med restriktionerna är att få Hamas på fall, men tillägger: ”Hamas har bara blivit starkare och kunnat demonstrera uppfinningsrikedom och förmåga att både stävja intern opposition och dra till sig stöd från internationella aktivister som annars är ideologiska motståndare till dess metoder och filosofi. Belägringen stärkte Hamas till den grad att palestinska konspirationsteoretiker är övertygade om att det varit Israels avsikt från första början.”

....till Radions Studio Ett och DN, som (10/6) uppmärksammade att den palestinska fredskämpen och kväkaren Jean Zaru fått Anna Lindh-priset. Hon säger: ”Det finns ljuspunkter, men tyvärr försvinner de goda nyheterna bland alla svarta rubriker. Det har genomförts flera ickevåldsaktioner, men de får inte utrymme i medierna.”

....till den gamle israeliske fredsaktivisten Uri Avnery, som i DN (8/6) ironiserar över israelernas vana att alltid framhålla sig som offer. Han anser att ”de är offer för inkompetenta ledare, oansvariga politiker och de medier som matas av dem”. Han tycker, att det var vansinnigt att utmåla kommandosoldaterna som angrep Ship to Gaza som offer och frågar: ”Tungt beväpnade soldater från ett elitkommando bordar ett skepp på öppet hav mitt i natten, från sjön och från luften –och det är de som är offren?”

....till 127-åriga Svenska Freds’ 30-åriga ordförande Anna Ek, som i fredstidningen Pax, som Tuff-medlemmar får med medlemsavgiften, skriver under rubriken: ”Barockt med statligt stöd till vapenexport”. Där berättar hon om att i sommar tillkommer en ny myndighet. ”Försvarsexportmyndigheten”, konstigt namn, eftersom försvar knappast går att exportera. Anna uppger att syftet är att främja den svenska vapenexporten och skriver: ”Inte nog med att Sveriges vapenexport ökat med omkring 400 procent det senaste decenniet eller att vi är världens näst största krigsmaterielexportör per capita. Nu inrättar regeringen dessutom en statligt institutionaliserad lobbyorganisation för vapenindustrin.” (En längre intervju med Anna hörs i Radio Tuff från den 18 juli)

....till Radio Tuffs Hampus Eckerman, flitig bloggare på www.motbilder.se, som nominerar en ny kandidat till Nobels fredspris efter att i många år föreslagit sultanen av Brunei, som ”aldrig anfallit något grannland och är en hejare på att skaka hand med alla sina undersåtar”. Hampus skriver nu: ”Sultanen av Brunei må förlåta mig men i år har jag faktiskt en bättre kandidat till Nobels fredspris. Det visar sig att det skapats en kampanj på internet för att ge Nobels fredspris till Pete Seeger. Pete Seeger är inte bara en av de mest kända fredssångarna i världen, han är också en person vars glädje lyser igenom i musiken, en som mer än någon annan bidragit till att världens alla länders låtskatter uppmärksammats. Han är – som någon på Youtube uttryckte det – en naturkraft.”

....till de solidariska människor, som förutom medlemsavgiften skickar gåvor till Tuffs plusgiro 16 01 37 - 6. Redan under 2010 har gåvor till Tuff på 7535 kr och till Radio Tuff på 3320 kr lämnats av dessa generösa. Allt arbete i Tuff och Radio Tuff sker oavlönat i folkrörelsernas stolta tradition Men hyran för Tuff-lokalen kostar liksom sändningsavgifter för Radio Tuff och för porto, telefon med mera. Tuff belastar inte heller skattebetalarna, eftersom vi inte har några offentliga bidrag utan får lita till medlemmarna. Ett stort och varmt tack!

....till dem som beslutar sig att gå med i Tuff. Det gör man genom att betala en medlemsavgift på 200 kr för enskild och 80 kr för familjemedlem, det vill säga annan på samma adress. Som medlem får man fredstidningen PAX, regelbundna utskick av Tuff-bladet och Tuff-kalendariet. Gör slag i saken genom att använda Tuffs plusgiro 16 01 37 -6 !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar