lördag, januari 26

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1169) 08-01-27 till....

....till Dalai Lama, Michael Gorbatjov, Mairead Corrigan Maguire, Betty Williams, Mohammed Yunus och Lech Walesa, alla mottagare av Nobels fredspris. De har tillsammans antagit ett program, som slår fast att ickevåld som viljeinriktning, tanke och praxis är en nödvändighet idag. Fredspristagarna pläderar också för nedrustning och ger sitt stöd till framtagandet av ett internationellt bindande vapenhandelsfördrag. Läs hela uttalandet på http://www.nobelforpeace/

....till Inger Holmlund, som i Sveriges Radios ”Ring P1” (25/1) påpekade att det finns 30 000 kärnvapen i vår värld och varnade för de enorma farorna med detta.

....till den amerikanske professorn och Asienkännaren Chalmers Johnson som (7/1) skriver:
”I dag finns det gott om bevis för att det under de afghanska kommunisternas tid i Afghanstan var mycket bättre i fråga om kvinnors frihet, utbildningsnivå, samhällsservice, relationerna mellan de etniska grupperna och livskvaliteten än under talibanerna och den nuvarande regimen Karsai, som inte styr över mycket mera än huvudstaden Kabul”

....till gandhianen Jan Viklund, som påminner om några ord av Voltaire:
"Det är förbjudet att döda. Därför straffas alla mördare - såvida de inte dödar i stor skala och till ljudet av trumpeter"

....till Mahatma Gandhis sonson Arun Gandhi, som råkat illa ut genom att reta upp den inflytelserika Israellobbyn i USA. I Washington Post (7/1) skrev han bland annat med adress till Israel:
” Varje nation som blir kvar i det förflutna kan aldrig gå vidare, i synnerhet om man betraktar vapen och bomber som den enda garantin för sin överlevnad."

Arun Gandhi har nu stämplats som antisemit (surprise, surprise) och tvingats avgå från sitt Institute for Nonviolence. Han har också skrivit:
”Vi strider och dödar i religionens namn. Men denna pågående slakt är frukten av våra egna bräckliga sinnen och attityder. (...) De som påstår sig äga den absoluta Sanningen, är de som stagnerat i okunskap. Medan de som betraktar sig som sökare efter Sanningen ständigt utvecklas.”

....till minnet av Mahatma Gandhi, som mördades just för 60 år sedan, den 30 januari 1948

....till den israeliska historieprofessorn Ilan Pappe, som i sin bok ”Den etniska rensningen av Palestina” bland annat skriver:
”En FN-emissarie var annorlunda. Greve Folke Bernadotte hade anlänt till Palestina den 20 maj (1948) och stannade där tills judiska terrorister mördade honom i september för att han ’vågat’ lägga fram ett förslag om att åter dela landet i två hälfter och kräva ovillkorligt återvändande av alla flyktingar. (....) Som ordförande för svenska Röda korset hade Bernadotte bidragit till att rädda judar från nazisterna under andra världskriget och det var därför den israeliska regeringen hade gått med på att han utsågs till FN-medlare. Den hade inte förväntat sig att han skulle göra samma sak för palestinierna som han gjorde för judarna några år tidigare”

....till Den indiska organisationen TERI, som kräver att en av Coca-Colas anläggningar i Indien stängs, eftersom den skapar vattenbrist och föroreningar.

....till alla som stöder Tuffs frivilliga arbete, som under 2007 resulterat i 310 00 kr till utmärkta projekt bland fattiga indiska byar och dessutom bidrag till Guatamala, Afghanistan och Belgrad. Alla i Tuff och Radio Tuff jobbar helt oavlönat och vi har inte ett öre i offentliga bidrag. Därför är vi beroende av många medlemmars stöd. Välkommen du också som medlem! 200 kr för enskild och bara 80 kr för familjemedlem, att sättas in på Tuffs plusgiro 16 01 37 -6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar