lördag, januari 19

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1168) 08-01-20 till....

....till två gamla serbiska damer, Stojanka Jarovic och Radonka Partic, som skickat vykort till Tuffs ordförande Sylvia Ljungdahl och tackat för de julklappar de och flera andra fattiga gamla fick av Tuffs partner i Belgrad Lina Vuskovic, som före jul erhöll 5000 kr från Tuff. Förutom denna summa skickade Tuff under 2007 iväg 353 392 kr, främst till indiska partners men också till Guatemala och Afghanistan. Inte dåligt av en lokal förening utan någon avlönad, som därför kan skicka iväg varenda insamlad krona oavkortad. Dessutom har Tuff inga offentliga bidrag, så vi belastar inte alla skattebetalarna

....till Tuffs samtalscafé Filosofika, vars nästa diskussion handlar om ”Vietnam, socialism och marknadsekonomi –går det ihop?”. Inledare är Lennart och Åsne Liedén, som i höstas besökte Vietnam. Åsne hörs om en stund i dennas veckas Radio Tuff men då om Irak. Tid och plats: Tisdag den 29 januari kl 19, Tuff-lokalen, Myggdalsv. 80. Alla hjärtligt välkomna!

....till gandhianen Jan Viklund som tipsade om en artikel i Washington Post (17/1), skriven av Josh White, som påpekar att 2007 fälldes över Irak fyra bomber per dag, ofta på 200 till 900 kilo. Det är sex gånger så många som under 2006. I Afghanistan bombade USA och Nato 20 ggr så ofta under 2007 som under 2005.

....till den amerikanske amiralen Mike Mullen, höjdare bland militära stabschefer, som efter ett besök på Guantanamo säger:

”All negativ internationell publicitet om behandlingen av terrormisstänkta på Guantanamo har varit ganska förödande för bilden av USA....Jag skulle vilja se att lägret stängs så fort som möjligt, men det är ett beslut som inte jag kan fatta”

....till Svenska Dagbladet som (17/1) på sin ”Brännpunkt” tar in ett inlägg av Jan Öberg, Yusra Moshat och Stefan de Wylder, som under rubriken ”Besvärande tystnad” undrar varför EU-kommissionären Margot Wallström på tal om EU som fredsorganisation inte nämner Irakkriget. De skriver:

” När USA med ett fåtal allierade invaderade Irak, i strid mot folkrätten och FN-stadgan, hördes starka protester från flera EU-länder. När sedan invasionen har utvecklats till en humanitär katastrof har protesterna tystnat. I USA är kritiken mot kriget hårdare än här hemma”.

....till Aftonbladet som (14/1) förde in en artikel av John Pilger, som citerar den afghanska kvinnokämpen Rawa, som säger

” Visst, talibanerna förtryckte kvinnor, men de var inte unika i det avseendet, och vi har ogillat västvärldens tystnad när det gäller de väststödda krigsherrarnas grymheter; de är inte bättre än talibanerna. De våldtar och kidnappar och terroriserar, men de innehar likafullt taburetter i Hamid Karzais regering. På vissa sätt var vi tryggare under talibanerna. Då kunde man färdas genom Afghanistan längs vägarna och känna sig säker. Nu sker det med risk för livet.”

....till alla som hör av sig (ake.sandin@tyresoradion.se tel 712 4463) och som går med som medlemmar i den frivilligt kämpande Tyresö Ulands- och Fredsförening.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar