fredag, oktober 19

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1155) 07-10-21 till....

....till Tomas Magnusson, som från Somalia e-postar en historia om den finländske fredsaktivisten och professorn Göran von Bonsdorff, nu 89 år. När han en gång nominerades till ordförande i vänskapsföreningen Finland-Sovejunionen, gick en kommunist upp i talarstolen och tyckte att ”inte fan kunde man väl ha en borgare som ordförande”, varpå von Bonsdorff från golvet ropade "Jag är inte borgare, jag är adelsman"

....till den brittiska tidningen The Observer (14 okt) som skriver om den flitiga användningen av vapen i USA. År 2005 mördades där med skjutvapen 14 000 människor. Ja, det påpekas att sedan mordet på John F Kennedy 1963 har flera amerikaner skjutits ihjäl på hemmaplan än alla amerikanska soldater som dödats under hela 1900-talet på utländska slagfält.

....till hemsidan http://www.tuff.fred.se/ som varje vecka uppdateras av Bengt Citron. Nu har han också lagt in foton på flera av de krigsskadade afghaner, som av Tuff och Ulla Carina Sellergren fått hjälp genom de 11 250 kr som skickats från Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36 -2

....till TFF:s Jan Öberg som påminner om att minst en miljon oskyldiga irakier dog på grund av sanktionerna under 1990-talet. Skall väst vinna irakiernas hjärtan måste vi be om förlåtelse för denna massdöd, menar han.

....till Strandskolan (Tyresö), som i onsdags (17 okt) hade sitt traditionella ”Öppet hus” för tuff-projekten i Indien. Det blev ett nytt rekord, för på 3-4 timmar fick duktiga elever och lärare in hela 30 512 kr. På plats fanns också fyra tuff-kvinnor. Och på Succékanalen 91,4 hörs från och med den här veckan läraren vid Strandskolan Mia Tranehed, som besökt de indiska projekten, och tre niondeklasstjejer, men då är ämnet skräpplockning

....till Tuffs indiske partner Bhikhu Vyas, som nu skickat en utförlig kvartalsrapport om projekten. Nyheter är att ett elevhem för flickor nu har tagits i bruk och ett pojkhem diskuteras. Förutom de 110 brunnar som finansierats av Tuff planeras nu tre till. En av dem får namnet ”Olga Well” efter Tuffs i vintras avlidna kassör Olga Alata. Antalet planterade mangoträd är nu uppe i 75 000. Beställ gärna Tuffs gåvobrev, mangogrammen, den perfekta presenten!

....till den israeliska författaren Susan Nathan som (AB 15/10) bland annat skriver:

”Det råder nu inget tvivel om att Israels sätt att behandla palestinierna under de senaste decennierna – det totala upphävandet av palestiniernas rättigheter, det ständiga hotet om förflyttning, de faktiska dolda fördrivningarna och det sätt på vilket palestinska medborgare behandlas som främlingar i sitt eget land – visar hela världen att Israel inte bryr sig om internationella rättsregler.”

....till lockande arrangemang i veckan. Redan på måndag den 22 okt kommer Radio Tuffs Hampus Eckerman och berättar om sin ettåriga jordenruntresa. Tuff-lokalen Myggdalsv. 80 kl 19. På onsdag den 24 okt (FN-dagen) ordnas kl 19.30 ”En fest för freden” i Stadshuset med ett uppbåd av fina artister och musiker. Samma kväll i Farsta bibliotek tar islamkännaren Jan Hjärpe upp ”kriget mot terrorismen” apropå sin nya bok ”Profetens mantel”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar