söndag, maj 7

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1079) 06-05-07 till....

....till freds- och konfliktforskaren, professor Peter Wallensten, som i Sveriges Radios Studio Ett (5/5) diskuterade hur man skulle förhålla sig till misshagliga regimer. Han menade att isolering i regel bara stärker sådana regimer, medan dialog kan bidra till att göra dem mindre diktatoriska och våldsliga. Ungefär samma inställning gav professor Ulf Bjereld uttryck åt i SvT:s Rapport (5/5). Han menade att kontakter, till exempel med Hamas, var viktiga för en bättre utveckling i Mellanöstern.

....till Tyresöbon Sami Almaleh, som häromveckan utsågs till ordförande i Svensk-Irakiska föreningen. Från och med i dag (7/5) hörs han på Succékanalen 91,4 (Tyresöradion) berätta om sitt motstånd mot Saddamregimen

.....till Tuffs indiske partner Bhikhu Vyas, som i ett informativt e-brev till ledande Tyresö-rotarianer tackar för de 12 500 kr som Tyresö Rotary via Tuff skänkt till projekt för tillgång på rent vatten. Han skriver bland annat: ”The support from your Club will certainly enthuse our workers and encourage our communities, to march ahead with hope, in their journey towards development.

....till Kumla skola (Tyresö), som är trogen sin stolta och nästan årliga tradition från 1970 genom att också i år göra ett dagsverke för Tuffs projekt i Indien. Det sker nu på torsdag (11/5) och vill man fynda på loppis går man då till Alléplan och vill man anställa arbetsvilliga unga dagsverkare ringer man till Kumla skola, Eva Friberg tel 5782 7128 eller Åsa Gidlund tel 5782 7106. Åsa hörs förresten på Succékanalen 91,4 tre veckor framåt.

....till skolministern Ibrahim Baylan, som med rätta tyckte att Eva Witt Brattström i SvT:s ”Debatt” devalverade ordet ”rasistiskt” genom att kalla den svenska hemspråkundervisningen för rasistisk.

....till alla dem som i kärnvapenåldern förstår att kampen för fred är den viktigaste av alla frågor

....till alla kristna, muslimer, hinduer, judar, buddhister och andra religiösa, som följer sin övertygelse att massmord på medmänniskor, det vill säga krig, är den svåraste av alla synder och därför agiterar för icke-våldsliga metoder vid konfliktlösning

....till alla som tycker att den stora Förintelsen, det vill säga att 8-10 miljoner barn dör per år i vår värld, är en skamfläck i vår upplysta tid och att vi därför radikalt måste öka den internationella solidariteten i praktiken.

....till alla dem som därför inser, hur oerhört viktigt det är att stödja frivilligt arbetande föreningar som Tyresö Ulands- och Fredsförening (TUFF). Det kan man till exempel göra genom att bli medlem. Det kostar per år 200 kr för enskild 80 kr för övrig på samma adress, vilket betalas in på Tuffs plusgiro 16 01 37 -6. Tidningen Pax, Tuff-Bladet och regelbundna utskick till medlemmarna ingår bland annat.

....till dem som är så solidariska att de säkrar Radio Tuffs fortlevnad nu på det tjugoförsta (!) året genom att skicka gåvor till Tuffs plusgiro 16 01 37- 6. Allt arbete i Tuff och Radio Tuff har alltid skett frivilligt men det finns betydande utgifter, till exempel hyran av Tuff-lokalen, avgifter för Radio Tuffs sändningar och betalningar till Svenska Freds











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar