söndag, maj 21

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1081) 06-05-21 till....

....till Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, världens äldsta ännu existerande fredsorganisation, som i Uppsala denna helg håller sin 123:e årskongress. Tuff representeras av Sylvia Ljungdahl och Monica Schelin

....till Tuffs ordförande Sylvia Ljungdahl, som i början av juni fyller mycket jämt. På en fråga om hur hon vill uppvaktas svarar hon: ”Jag vill att man tänker på Tuffs stöd för Lina Vuskovics hjälp till fattiga gamla i Belgrad”. Vi kan alltså sätta in ett belopp på Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36 -2 och märka med ”Sylvia”. Hon är inte minst ur folkrörelsesynpunkt en utomordentligt beundransvärd människa, för hon är också ordförande i Tyresö Kvinno- och Tjejjour. Därmed är Sylvia Radio Tuffs helt givna kandidat till årets demokratipris i Tyresö.

....till tidningen METRO, som i går (20/5) tog in en artikel av Radio Tuffs Hampus Eckerman. Rubriken är ”Militärens ockupation av Gärdet”. Senare i dagens Radio Tuff läser Hampus upp hela texten.

....till lokaltidningen Vi i Tyresö, som har nästan en hel sida om Succékanalen 91,4, Radio Tuff och programledaren Åke Sandin. Rubrikerna är ”Allt fler lyssnar på 91,4 MHz” och ”Rösten i Tyresöradion” Sidan är försedd med ett färgfoto, där man ser frekvensen 91,4 med stora röda siffror. Man tackar.

....till påven Benedictus XV!, som Radio Tuffs Seppo Isotalo vill rosa. Det är sannolikt första gången en påve får rosor av Radio Tuff. Skälet för det är vad Benedictus i torsdags (18/5) sa till Moldaviens nye ambassadör i Vatikanen. Han varnade landet för att inte från ”rättvisa utan frihet” övergå till ”rättvisa utan sanning”. Påven uppmanade Moldavien att söka en fredlig lösning på konflikten med den rysktalande östra delen av Moldavien

....till den undersökande –eller underbökande?- brittiske journalisten och filmaren JOHN PILGER, som ägnat tre veckor åt att filma slummen på bergsluttningarna i den venezuelanska huvudstaden Caracas. I Aftonbladet i går (20/5) skildrar han hur skickligt landets president Hugo Cháves genom folkets uppslutning hindrade en USA-stödd statskupp. Pilger är mycket positiv till Cháves, vars politik att låta oljeinkomsterna komma också de fattiga till godo han berömmer. Reportagen om Cháves i brittisk TV och tidningar brännmärks av Pilger som ”grundlösa angrepp”, antydningar om hemliga planer på att Venezuela och Iran skulle producera kärnvapen tillsammans som ”en absurd fantasi”..

....till Aftonbladets Håkan Jaensson, som i tisdags (16/5) slår ett slag för yttrandefriheten. På tal om att skolor portar vissa politiska partier undrar han om inte demokratin borde ha bättre självförtroende: ”Om vi i skolan (precis som i Bush-världen där ute) ska skydda demokratin genom att inskränka den riskerar vi att det snart inte längre finns något kvar att skydda.”

....till de allt flera som tycker att ältandet om vilka som ringde vem annandag jul 2004 är ett obegripligt tjafsande, formaliteter utan politisk betydelse, en pseudodebatt utan ände. Det vore intressantare att till exempel få reda på vad Sverige gjort för fattiga anhöriga till de 250 000 asiatiska dödsoffren.

....till Tuff, som trots vårsolen oförtrutet fortsätter med sina arrangemang i Tuff-lokalen, Myggdalsv. 80:
Måndag den 22 maj kl 19 : Diskussionscaféet Filosofika om kärnkraften
Tisdag den 23 maj kl 18.30: Öppet styrelsemöte
Onsdag den 31 maj kl 19: Widad Zaki inleder möte om Irak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar