söndag, mars 5

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1070) 06-03-05 till ....

....till samtalsledaren i Tuffs diskussionscafé FILOSOFIKA, Göran Flodman, som på ett lysande sätt gjorde ämnena biologism och Darwin så högintressanta i en knökfull Tuff-lokal i tisdags.

....till Södertörns friskola i Huddinge, som vid sin solidaritetsafton den 23 februari för Tuffs indiska projekt jobbade in över 30 000 kr. Bilder från aftonen finns på
www.friskola.nu

....till den indiska författaren Arundhati Roy, som ilsket och ironiskt skildrar president Bush’ besök i Indien. Hon kallar honom för krigsförbrytare och om hans besök vid Gandhis minnesvård skriver hon: ”När George Bush lägger blommor på den där berömda plattan av blankpolerad sten - då ryser miljoner indier till. Det kommer att vara som om han hade hällt en liter blod över minnet av Gandhi.” Hundratusentals indier har den senaste veckan protesterat mot den amerikanske presidentens besök

....till en opinionsundersökning utförd av Le Moyne College, som visar att 72 procent av de amerikanska soldaterna i Irak anser att USA bör lämna Irak inom ett år. Nästan 90 procent av dem tror att de är i Irak på grund av Saddam Husseins påstådda roll i 11 september

....till förre CIA-medarbetaren Ray McGovern, som knallade in i den amerikanska kongressbyggnaden iförd oranga kläder liknande dem som fångarna på Guantanamo bär. Tillsammans med fjorton andra hade han en munkavle med texten ”Tortyr” på. McGovern återlämnade en förtjänstmedalj han fått för sina insatser i CIA.

....till veteranen bland journalister i Mellanöstern, Robert Fisk, som i den brittiska tidningen The Independent (27/2) skriver om hur den angloamerikanska propagandan ger en grovt förskönande bild av utvecklingen i Irak och arabvärlden: ”Jag påminns mindre om Vietnam än om de brittiska och franska befälhavarna under första världskriget som oupphörligt ljög om seger över Tyskland medan de föste fram hundratusentals av sina soldater genom slakthusen vid Somme, Verdun och Gallipoli. Den enda skillnaden i dag är att vi nu driver in hundratusentals araber i slakthusen –och vi bryr oss inte ens.”

....till INSIDAN i DN (4/3), där Thomas Lerner påminner om Joseph Rotblatt och hans långvariga kamp mot kärnvapen, bland annat i Pugwash-rörelsen. Rotblatt ställde de rimliga frågorna: ”Ska vi göra slut på mänskligheten eller ska mänskligheten avsäga sig kriget?”

....till Kerstin Fredriksson och Åsa Berner i Sollentuna International School
som genom ett ”öppet hus” i en femteklass jobbat in över tusen kronor till Tuffs projekt i Indien.

....till de tappra aktivisterna Erika Husberg, Sylvia Lungdahl, Margareta Svahn och Monica Schelin som i går (lördag) fanns vid Tuffs bokbord i Tyresö Centrum

....till Svenska kommittén för Vietnam, Laos och Kambodja, som anordnar ett
möte med rubriken ”Vietnam och Irak - paralleller och kontraster.” Det är Gunnar Fredriksson och Anders Mellbourn som samtalar om hur Vietnamkriget på nytt kommit i fokus i amerikansk debatt genom Irakkriget. Måndagen den 13 mars i ABF-huset, Sveavägen 41, kl 18.30.

....till Tyresö Teaterförening, som återigen arrangerar en berättarkväll. Det blir nya skrönor och historier av Bo Almén, Bertil Bragby och Pelle Olsson och musik av Brita Bremberg. Kulturkaféet, Bollmora föreningsgård kl 16-18 söndag den 12 mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar