lördag, februari 18

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1068) 06-02-19 till....

....till Annika Borg, som vi just hörde sjunga en text av Hasse och Tage. Den sjöng hon i fredags i Bollmoras kulturcafé under sin bejublade show ”Sexti’ minuter”. Hon återkommer nu på fredag (24/2) och fredagen den 10 mars kl 12, men det gäller att boka biljetter i tid, för hittills har det varit utsålt.

....till Sveriges Radios program ”Vågen” (13/2), som behandlade politiska filmer och bland annat också intervjuade filmaren och samhällsdebattören Maj Wechselmann. På frågan om vad hon ville ”såga” svarade hon: ”Jag vill såga alla som rättfärdigar krig och påstår att krig kan utgöra ett nödvändigt politiskt ingripande”. Hon hävdade att krig alltid är en kriminell handling. På frågan om vad hon ville ”göra vågen” för svarade Wechselmann bland annat: ”Jag vill göra vågen för Tyresö Ulands- och FredsFörening, där människor också varje år reser iväg för att se hur deras insamlade pengar förvandlas till brunnar och skolor för ursprungsbefolkningen (adivasis) i Dharampur norr om Bombay”

....till Södertörns friskola i Huddinge, som nu på torsdag (23/2) har en solidaritetsafton till förmån för tuff-skolorna i indiska Dharampur. Det blir elevarbeten, utställningar, föredrag, loppis, lotterier, uppträdanden, indisk buffé, prova-påaktiviteter och mycket annat. En av lärarna, Bo Hiort, besökte i november 2004 projekten och blev imponerad av hur effektivt och bra pengarna användes av Tuffs partners, Bhikhu och Kolila Vyas. De har skickat sina hjärtliga lyckönskningar

....till Kumla skola i Tyresö, som nu planerar att i maj göra ännu ett dagsverke för Tuff-projekten i Indien. Nästan varje år sedan 1970 har Kumla jobbat in massor av pengar för projekten. Därför har skolan här i Radio Tuff kallats världsmästare i solidariskt arbete. Redan 1975 uppfördes i Indien en skolbyggnad med fem klassrum, som fick namnet Kumla Wing. En annan beundransvärd skola finns i Floda utanför Göteborg. Det är Alléskolan, som under många år gjort fina insatser för projekten och nu planerar ett nytt dagsverke i april

....till professorn vid Centrum för multietnisk forskning vid Uppsala universitet Masoud Kamali. som i DN i onsdags (15/2) skriver under rubriken ”Det nya korståget”. Han påminner om hur England och Frankrike under 1900-talet i den muslimska världen ”systematiskt motverkade alla former av modernisering, ekonomisk tillväxt och demokratisering”. Han skriver också: ”När Turkiets kamp mot ockupationen efter första världskriget tvingade England och Frankrike att lämna landet kapade England de två oljerika provinserna i det osmanska riket och skapade – samt tog kontroll över området. Irakiernas fortsatta kamp mot det engelska protektoratet bemöttes med hänsynslösa flygbombningar av byar och städer som resulterade i hundratusentals människors död. Den engelska minister som beordrade bombningarna var Winston Churchill, som så ofta framhålls som hjälte och som nyligen fick ett eget minnesmuseum i London”

....till Fredsrörelsen på Orust, vars program vintern och våren imponerar. Det anordnas möten om fundamentalismen i väst och öst, kärnvapenhotet, Indien och fredsforskaren Jan Öberg inleder ett möte om internationellt fredsbyggande.

....till Tuffs partner i Belgrad, Lina Vuskovic, som nu lämnat en redogörelse för sitt arbete bland gamla under 2005. Detta frivilliga arbete stöddes från Tuff med 15 000 kr under året. Pengarna användes till elförsörjning, medicin, hälsovård, begravningskostnader, sociala sammankomster och julklappar till pensionärerna.

....till en insändare i DN (16/2) med rubriken ”KU-förhören bara tramsiga”. Det är Stefan Hjelm som menar att ingen kunde förutse den stora och unika tsunamikatastrofen på andra sidan jordklotet. Han tycker det är osmakligt att utnyttja tragedin genom att på det här viset försöka plocka poäng inför valet. (Veckans krönika tar bland annat upp samma ämne)

....till föreningen IrakSolidaritet, som på torsdag (23/2) kl 18.30 anordnar ett seminarium i ABF-huset i Stockholm. Ämne: Irak. Demokrati - för vem? Om val, bomber och dolda agendor med Mathias Cederholm, historiker vid Lunds universitet som inledare.

....till Tuff-arrangemang de närmaste dagarna:

Öppet styrelsemöte på tisdag (21/2) kl 18.30 i Tuff-lokalen
Bokbord (eventuellt) i Tyresö centrum på lördag 25/2 kl 10.30 - 14
Diskussionscaféet Filosofika tisdag 28/2 kl 19 i Tuff-lokalen Myggdalsv. 80. Ämne: ”Biologismen. Vad ville Gud med Darwin?” Samtalsledaren Göran Flodman intervjuas senare i dagens Radio Tuff

....till alla som utnyttjar Tuffs plusgiro 16 01 37 – 6. Allt arbete i Tuff och Radio Tuff görs oavlönat men hyran för Tuff-lokalen, sändningsavgifter och mycket annat kostar pengar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar