söndag, februari 5

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1066) 06-02-05 till ....

....till Haningebon Pelle Kilberg, som i tidningen Mitt i Tyresö ger en ”veckans ros” till Tyresöradion, som han anser ”står i en klass för sig”. Han påpekar att 91,4 MHz numera också hörs mycket bättre på Södertörn.

....till Tuffs indiske partner Bhikhu Vyas, som rapporterar att man nu för Tuff-pengar skaffat en ny jeep, så nödvändig för projekten i det bergiga och svårtillgängliga Dharampur. Den gamla jeepen, som också finansierades av Tuff, brandskadades för några månader sen.

....till en annan av Tuffs indiska partners, Kuddus Shaikh, som många besökare av projekten minns med tacksamhet och glädje. Med sin familj flyttar han nu till Kanada. I ett brev till Tuff skriver han: “Ni är alla i mitt hjärta och i mina tankar och ni kommer alltid att finnas där”.

....till de sex indiska Tuff-skolorna, där de drygt 700 eleverna nu fått yllefiltar. Det är mycket kallt på nätterna och eleverna bor i skolorna. Filtar räckte också till att fördelas till många fattiga familjer i trakten.

....till solidariska svenska skolor, såsom Södertörns friskola i Huddinge och Alléskolan i Floda. Den 23 februari har Södertörns friskola en Indien-dag för projekten i indiska Dharampur. I april gör Alléskolan ett dagsverke för samma ändamål.

....till Tuff-aktivisterna Lena Sandin, Neven Milivojevic och Marie Grenfors som i måndags träffade Lisa Ingestad för att diskutera hur man kan aktivera flera ungdomar i fredsarbetet. I nästa veckas Radio Tuff kommer en rapport från sammankomsten..

....till det amerikanska forskarlaget Project Censored, som specialiserat sig på att upptäcka nyheter som ignoreras eller undertrycks. De har nu publicerat en lista över 25 toppnyheter som mer eller mindre censurerats. Nummer 2 på listan handlar om det amerikanska anfallet 2004 på den irakiska staden Fallujah. De påminner om att FN:s kommissionär för mänskliga rättigheter Louise Arbour krävt en undersökning, huruvida amerikanerna och deras allierade begick ”avsiktliga godtyckliga och oproportionerliga attacker på civila, dödande av sårade människor och användandet av mänskliga sköldar” samt andra grova brott mot Genèvekonventionen. De påpekar att 83 procent av Fallujahs invånare fick fly, men män mellan 15 och 45 tvingades kvar och behandlades som fientliga krigförande. Enligt flera källor stängde koalitionstrupperna av vatten och el, sköt på alla som vågade sig ut liksom på ambulanser, avrättade familjer som viftande med vita flaggor försökte ta sig över floden Eufrat. Medicinsk personal rapporterade att de sett människor med söndersmälta ansikten och lemmar till följd av fosforbomber

....till Venezuelas president Hugo Chavez, som i samband med Socialt Världsforums möte i Caracas skrev under på kvinnornas kampanj att stoppa kriget i Irak. ”Det finns ingen starkare kraft än starka kvinnor som kräver fred” påstod Chavez. (Se
www.womensaynotowar.org )

....till Svensk-Kubanska föreningen som på lördag arrangerar ett möte med Aleida Guevara, Ches dotter. Hon är socialt aktiv läkare i Latinamerika. Medverkar gör också bland andra Jan Hammarlund och Sven Wollter. Plats: Åsö gymnasium. Tid: Lördag den 11 feb. kl 14-18

....till den häftiga diskussionen om yttrandefriheten som är viktig att försvara, dock inte bara mot angrepp från muslimskt håll

....till de nitton franska historiker som i ett upprop kräver upphävande av lagar som kriminaliserar kontroversiella uppfattningar om andra världskriget. Till och med den iranske presidenten och stormuftin av Jerusalem har kunnat ta ironiska poäng genom att påpeka att i flera europeiska länder historiker som västliga dissidenter sitter i fängelse, inte minst genom påtryckningar från inflytelserika och mediestarka grupper.

GLÖM INTE TUFFS PLUSGIRO: 16 01 37- 6 !!

Möt Maj Britt Theorin som i många år som riksdagsledamot, nedrustningsambassadör och EU-parlamentariker gjort sig ett namn som den främsta --och modigaste-- fredskämpen bland svenska politiker. Hon kommer bland annat att berätta om framgångar och bakslag, om försöken att förbjuda kärnvapen och andra massförstörelsevapen, om behovet av folkligt engagemang i dessa ödesfrågor.

DET BLIR EN MYCKET INTRESSANT OCH SPÄNNANDE TRÄFF!

Kom, ställ frågor och drick en kopp gott kaffe/te. Radio TUFF finns naturligtvis på plats!

Plats: Kulturcaféet, Bollmora föreningsgård
Tid: Måndag den 6 februari kl 19
Arr: Tuff i samarbete med ABF
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar