tisdag, september 26

Svenska Freds om USA:s hot

Vi ska skriva på FN:s kärnvapenförbud
Så bra att försvarsminister Hultqvist i riksdagen och inför hela svenska folket i februari förra året försäkrade att kärnvapen inte ska föras in på Sveriges territorium!
Han var så angelägen om att kväva minsta tvivel, att han i förebyggande syfte kategoriskt avfärdade alla frågor som myter och desinformation.
Den tydligheten känns verkligen tryggt att ha i ryggen nu när USA:s utrikesminister James Mattis i brev till Hultqvist trycker på för att Sverige ska avstå från att skriva på FN:s kärnvapenförbud.
Sverige ska ju enligt Hultqvists försäkringar förbli alliansfritt och under inga omständigheter släppa in kärnvapen på sitt territorium, så Mattis hot om försämrat samarbete om vi skriver på FN-förbudet måste vara ett slag i luften.
Vad spelar det för roll för USA om vi skriver på eller inte? Vi ska ju ändå varken tillåta kärnvapen på svensk mark eller gå med i Nato.
Vi litar på Hultqvist – allt annat vore ju desinformation och myter. Om Mattis har missförstått Hultqvists raka tydlighet är det bara att beklaga. Då lär han bli besviken när Margot Wallström fullföljer den svenska avsikten och skriver på kärnvapenförbudet för Sveriges räkning.
SVENSKA FREDS KÄRNVAPENGRUPP


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar