söndag, september 24

Den uthålliga och oberoende radion

Radio Tuff nr 1443- 1449
Hörs på 91,4 MHz 2-3 ggr per dygn i två veckor och på nätet närhelst genom att knappa in  www.tyresoradion.se  där man i ”Arkiv” kan höra tidigare Radio Tuff.

Programmen i korthet:

25/6-9/7           Monica Schelin och Åke Sandin delar ut verbala ”rosor”, bl a till en bok om Per Anders Fogelström och en belgisk präst i Syrien. Sigyn Meder,  ordförande i Iraksolidaritet, om turbulensen i Irak efter angreppet 2003 och striderna om städerna Fallujah och Mosul. Samtal med Stefan Lindgren, utgivare av Ryska Posten, om läget kring Östersjön förr och nu.

9/7-23/7           Monica Schelin och Åke Sandin delar ut verbala ”rosor”,bl a till Svenska Freds´ordförande Agnes Hellström och den brittiske experten på Mellanöstern Robert Fisk. Radio Tuffs man i San Francisco Bengt Svensson om Fogelströms bok ”Krigens barn” och skjutningar i Kalifornien. Åke Sandin om en tidningsartikel som kallar TUFF för ”Tyresös tuffaste 50-åring

23/7-6/8           Monica Schelin och Åke Sandin delar ut dussintals verbala ”rosor”,bl a till Magnus o Brasse och till minnet av Per Anders Fogelström. Åkes krönika    har rubriken ”Ironi, lögn och cynism om Hiroshima” med anledning av 72-årsdagen av atombomben den 6 augusti, då Tuff-aktivister finns i Tyresö centrum. Om papperstranor som symbol mot kärnvapen med anledning av lilla Sadakos försök att inte få cancer av bomben.

6/8-20/8           Monica Schelin och Åke Sandin delar ut dussintals verbala ”rosor”,bl a till en     erfaren diplomat och till lokala personer. En lång intervju med Thage G Peterson, tidigare bl a försvarsminister och riksdagens talman, om hans åsikter   om fredsarbetet som han vill skall vara mera aktivt. Han påstår: ”Freden är inte aiv” och han slår vakt om alliansfriheten.

20/8-3/9           ”Rosor” delas ut av Åke Sandin och Monica Schelin till ett dussintal, som sagt   eller gjort något bra. Farshid Ardabili Farsi är iransk-svensk fredsordförande i Nässjö och intervjuas bland annat om sanktionerna mot Iran och oviljan mot  ran från USA. Åke Sandin kommenterar svensk upprustning.

3/9-17/9           Som vanligt börjar programmet med att Monica Schelin och Åke Sandin delar ut ”rosor” till välförtjänta. Den erfarne fredskämpen i Göteborg, Tomas Magnusson, intervjuas om göteborgarnas protester mot krigsövningen Aurora 17. Lennart och Åsne Liedén om att de som försvar förespråkar icke-våldsligt civilmotstånd framför militärt dödande.

17/9-1/10         Som vanligt börjar programmet med att Monica Schelin och Åke Sandin delar     ut ”rosor” till många, som sagt eller skrivit något bra. Från Musikvalvet Baggen i Gamla Stan hörs Annika Sterner (född Dahlquist i Tyresö) berätta om den kommande pjäsen ”Vi skulle ha spelat Lysistrate”. Sedan en kort krönika under   rubriken ”Jemeniternas bortglömda tragedi”





-->

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar