lördag, maj 21

Putin, DN och russofobin

Kan vi skylla allt på Putin?
Krim annekterades 2014 av Ryssland. Det var ett brott mot folkrätten. Det var två människor som omkom när ryssarna tog över denna halvö. Det var för all del två för många. De flesta invånare på Krim tycks ha välkomnat att komma under ryskt styre igen.

Folkrätten kränktes också när Natomakterna USA och England angrep Irak. Det främsta motivet var att Saddam Hussein sades ha hotfulla massförintelsevapen, typ kärnvapen. Det visade sig sedan vara en lögn.

Det visade sig också att det inte var två människor som dödades i Irak utan snarare två miljoner, åtminstone om man räknar alla som dött av efterverkningarna. Till dem hör bland annat framväxten av det terroristiska IS.

På Facebook fann jag i dag ett ironiskt inlägg av Jörgen Sjöbeck

            Dåligt väder idag. Rysslands fel.
            Och jag är lite trött och utarbetad. Rysslands fel.
            Punkis på cykeln. Djävla Speznas.
            Djäklar, fortfarande för kallt för att så mina bönor. Putins fel.
            Nu har oljepriset gått upp en krona. Vostok Naftas fel, där Putin äger en   miljard aktier. Väl?
            Dåligt med horngäddor i år. Ryska ubåtars fel.
            Flygsystemet i Sverige pajade igår. Ryska hackers.
            USA och Europa är nu helt inringat av Ryssland
            ……..
            Och i Ukraina blomstrar demokratin i kraft av Asov-bataljonen.
            Allt har jag lärt mig av våra oberoende media

Ode till Dagens Nyheter, en ”skälm”
Jan Schaman på Teater Tribunalen har skrivit ett ”ode till DN” Dess första rader lyder:

            Vilken skälm är du inte DN,
            när du oblygt förbereder oss för nästa krig.

            Du DN som så innerligt lessnat på freden,
            att du rak i ryggen går i täten
            i beslutsam kamp emot den,
            en kamp hård som kruppstål.

            Du som öppet och utan skam
            Drömmer dig tillbaka till den tid,
            Då städer närmare än Aleppo
            lades i ruiner.
..... osv, osv

Ja, DN kallar sig för oberoende liberal men är i sitt fjäskande för Nato snarare beroende oliberal. I förrgår löd till exempel dess stora rubrik på första sidan: ”Misstankar om spioneri tvingade bort ryskt plan”.

Mikael Holmström, tidigare på Svenska Dagbladet, tycks ha fått fritt fram att sprida russofobi i den tidning som tidigare verkade oberoende. Han har till och med återupplivat den lögnaktiga ubåtshysteri som präglade media under 80-talet.

Här nedan kommer en krönika som skrevs för Radio Tuff i september:

Dagens Nyheters ensidighet om kränkningar av Sverige
DN OM UBÅTEN OM ”UBÅTEN” NÄRA STOCKHOLM
Två dagar i januari hade DN helsidor om en främmande ubåt, som märkligt nog visade sig i övervattensläge under flera minuter, ”endast några kilometer utanför huvudstaden”, som journalisten Mikael Holmström alarmistiskt uttryckte det.

Som källa använde han otydliga bilder som en pensionerad officer hade tagit. Senare var försvarets experter tvungna att tillbakavisa uppgifterna om ”ubåten”. De hade funnit att det på den suddiga bilden, som sades föreställa en kränkande ubåt, i själva verket var en svensk båt.

SVENSKA PLAN ”BESKJUTNA” AV RYSKT FLYG?
Den 2 juli är Mikael Holmström på gång igen i DN. Han skriver under den stora hotfulla rubriken ”Svenska plan beskjutna av rysk militär över havet”. Texten gör inte alls rubriken rättvisa, ty ”beskjutning” får man leta förgäves efter.

Det intressantaste är dock en liten Fakta-ruta på samma sida. Där läser man bland annat följande:

”Under 2014 kränktes svenskt luftrum tolv gånger, varav en gång av Ryssland”
”Hittills under 2015 har luftrummet kränkts nio gånger, ingen gång av ryskt flyg.”

Varför får läsarna inte veta, vilka plan det är som gjort intrång i vårt luftterritorium hela 20 gånger de senaste 18 månaderna? Bara att en gång har ryssarna varit framme.

KRÄNKNINGARNA SKA NU REDOVISAS ÖPPET
I går (16/9) var Dagens Nyheters ”försvarsreporter” Mikael Holmström i farten igen.
Han får stort utrymme, två hela sidor. Nu gäller det kränkningarna mot svenskt territorium. Rubriken till hans artikel är ”Alla kränkningar skall redovisas öppet”

Han ger flera exempel på ryska intrång. Men hur är det då med de 21 kränkningarna sedan nyåret 2014, av vilka bara en skett av Ryssland? Det får vi inget besked om. Kanske kommer det nu då det ska redovisas öppet. Kommer DN att verkligen publicera det?

Det är ingen svår gissning att kränkningarna förekommit av den militärallians som nästan gjort Östersjön till sitt innanhav, alltså av natoländerna Danmark, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland och Estland eller alliansens supermakt USA, vars flygvapen ofta finns långt hemifrån.

För inte är väl vårt kära broderland Finland, ännu formellt neutralt, så nonchalant – eller rentav aggressivt -- att det kränker Sverige?

PS 1: I dag fick jag räkning på 2 852 kr från DN för nästa halvår. Ska jag som pensionär med 11 000 kr i månaden kosta på mig det igen? Tidningen har ju i alla fall så intressanta – och helt opartiska – korsord!

PS 2: Texten hördes i Radio Tuff nr 1397 och sändes från söndagen 20 sept 2015 kl 17 på 91,4 MHz  och även på www.tyresoradion.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar