fredag, februari 14

"ROSOR" från RADIO TUFF (nr 1358) 16/2-2/3 2014 till....

….till              de över hundra solidariska människor som på en knapp månad redan betalat medlemsavgiften till Tuff på 200 kr (och för familjemedlem 80 kr) på Tuffs plusgiro 16 01 37 -6. Ett särskilt tack till det tjogtal som dessutom har bifogat gåvor. Uppåt 4000 kr har genom gåvor stärkt Tuffs kassa i år. Det behövs, även om alla i Tuff och Radio Tuff jobbar oavlönat, men vi har sedan länge inga offentliga bidrag utan är helt beroende av våra schyssta medlemmar.

….till              den kände brittiske journalisten John Pilger, som i tidningen The Guardian  (7/2 2014) skriver under rubriken (översättning): Sanningen om det kriminella blodbadet i Irak  kan inte motsägas i evighet". Han upprepar sin vämjelse över att en majoritet av britter enligt en enkät trodde att färre än 10 000 irakier har dödats till följd av USA:s och Englands invasion av landet 2003. Han menar att denna siffra är "chockerande låg", eftersom vetenskapliga beräkningar uppger upp till en miljon dödades och miljoner tvingade på flykt. Han tillägger: "Mediernas förvrängningar har varit ett vapen i västmakternas förbrytelser alltsedan första världskriget." Han påminner också om att enligt FN dog ca en halv miljon irakiska barn på grund av brist på medicin under västs sanktioner mot Irak redan under 1990-talet. 

….till              Radio Tuffs man i San Francisco, Bengt Svensson, som rapporterar om en ironisk variation på Obamas valslogan "Yes, we can". Nu står det på plakat i protest mot den omfattande avlyssningen: Yes, we scan!

….till              Human Rights Watch och 16 andra organisationer, som nu uppmanar USA att skriva på avtalet mot landminor, vilket har funnits sedan 1997. Det är undertecknat av 161 länder, men förutom USA finns Ryssland, Kina, Israel, Indien och Pakistan inte med bland undertecknarna.

….till              den kristna tidningen Sändaren (5/2 2014) som publicerar en artikel av Lena Lönnqvist. Hon har varit rektor vid Sjöviks folkhögskola och ekumenisk följeslagare på Västbanken, vilket hon berättat om i Radio Tuff, där hon också berömt israeliska fredsaktivisters insatser. Nu skriver hon om Israels behandling av beduinerna i Negevöknen bland annat så här: "Då Israel bildades 1948 levde bofasta beduiner i Negev. De har sedan dess upplevt massflykt, återvändande, etablerandet av privat markägande, som senare negligerats av staten, tvångsförflyttningar och utplånande av byar." Hon nämner en annons från den sionistiska organisationen Keren Kajemet, som vill att vi skall hjälpa till med att "Träd i Negevöknen får öknen att blomstra"

….till              tidningen The Independents Mellanöstern-korrespondent Patrick Cockburn som i CounterPunch (12/2) skriver om hur gamla mycket värdefulla antika minnesmärken från grekisk, romersk och bysantinsk tid nu förstörs i krigets Syrien. Dels är det islamistiska rebeller som av extremt religiösa skäl ägnar sig åt vandalism, dels är det plundrare, som av ekonomiska orsaker brandskattar gamla antikviteter.
....till               ett offentlit möte om skolbygget i Kongo, vilket Tuff stött med 100 000 kr. Det är projektets initiativtagare Tyresöbon och Tuff-medlemmen Miza Landström (född i Kongo) som berättar om sitt besök där nyligen och om hur bygget fortskrider. Plats: Kvarnhjulet, hus B (Nyfors) Tid: Lördag den 8 mars kl 12-17
….till              det möte om IRAK, som äger rum redan måndag den 17 februari kl 19 i TUFF-lokalen Myggdalsvägen 80. Inledare: Noor Bahnam från Svensk -Irakiska Solidaritetskommittén.
                      
Varje sändning av Radio Tuff hörs lokalt på radions 91,4 MHz fyra ggr per dygn i                   två veckor och när som helst världsvida på www.tyresoradion.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar