måndag, december 2

Sverigedemokraternas värsta kritiker gör självmål

MASKERADE MOTDEMONSTRANTER
För många år sedan skrev jag en artikel om en demonstration. Vill minnas att den ägde rum i Jönköping. Det var en liten obetydlig samling som vandrade fram på gatan, men händelsen fick stort genomslag i våra medier.

Det var en av dessa små grupper ute på den yttersta högerkanten som demonstrerade. De hade sökt demonstrationstillstånd, vilket de i demonstrationsfrihetens svenska demokrati hade fått. Hade de fått knalla fram i lugn och ro, sjungande och kanske gapande, hade deras framträdande inte väckt något som helst uppseende.

Nu blev det i stället en ganska stor mediegrej av händelsen. Maskerade människor utan demonstrationstillstånd, vilka utgav sig för att vara långt ute på den andra politiska kanten, angrep med våld demonstrationen. Det var förstås frestande för våra medier att skildra detta, så det visades i TV, medan radio och tidningar gjorde häftiga skildringar av bråket.

Undrar hur den genomsnittliga TV-tittaren reagerade på inslaget? Även vi som inte gillar högermänniskors politik tyckte nog att den fredliga demonstrationen var ganska harmlös, medan motståndarnas metoder verkade otrevliga.

"SVÄRMORSDRÖMMEN" ÅKESSON
För några veckor sedan fick Jimmie Åkesson en tårta intryckt i ansiktet av en kvinnlig SD-hatare. Händelsen gavs förstås stor uppmärksamhet av medierna. Frågan är om inte detta också var ett självmål. Även de 90 procent som inte alls sympatiserar med SD tyckte nog att det åtminstone var väldigt onödigt eller till och med tarvligt. En del av dem tycker kanske rentav i likhet med Ian Wachtmeister, att Åkesson är en slags "svärmorsdröm".

Minns i alla fall en sosseveteran som under Juholtkrisen härom året suckade: "Synd att Jimmie Åkesson inte är socialdemokrat!"

ÄR VISSA MUSIKTEXTER VERKLIGEN "VÄNSTER"?
Den senaste veckan har killar som gör häftig musik blivit omnämnda i medierna, vilkas kultursidor numera är fulla med pop och rock. (Förlåt! Kanske gubbgnäll?). Texterna har väckt uppmärksamhet. Det sjungs om att slå ledande Sverigedemokrater gula och blåa och att damma på dem med järnrör så att de faller i koma. Dessutom framträder låtskrivarna som gamla fängelsekunder eller berättar stolt att de har fotboja.

Tvivlar på att detta går hem ens bland ungdomarna. Och majoriteten bland väljarna, alla vi Svenssons, tycker ju snarast synd om de angripna, hur mycket vi än ogillar deras politik. Såg också att en vänsterpartist offentligt tog avstånd från dessa "vänstersångare".

HAR FÖRSUMMAT SVERIGEDEMOKRATERNA
Under 18 år har jag gjort halvtimmesintervjuer på www.tyresoradion.se , bland annat med massor av politiker från olika partier. De flesta har varit lokala politiker och det har väl varit bra för närdemokratin. Även rikspolitiker har jag intervjuat många gånger: Ulf Adelsohn (M), Ingvar Carlsson (S), Bengt Westerberg (FP), Alf Svensson (KD), Lars Werner (V), Eskil Erlandsson (C) med flera. Faktum är att jag tyvärr aldrig kommit mig för att intervjua någon Sverigedemokrat trots att de som folkvalda finns i riksdagen och i ortens kommunfullmäktige.

TRE MODERATER SOM SKYMFAR UTAN BEVIS 
I tal och skrift har jag många gånger framhållit att politikerföraktet i bästa fall är historielöst och i sämsta fall fascistliknande. Det finns förstås undantag. Tre gånger har jag låtit Tyresös ledande politiker, moderata kommunalrådet Fredrik Saweståhl, höras på radion där han i mitt tycke gjort bra ifrån sig. I somras fick han och två av hans medarbetare fnatt och överhopade mig med de mest ärekränkande beskyllningar utan minsta belägg. 

De hade av etnocentriska och smarta uppgiftslämnare fått en sexton år gammal Expressenartikel, som trots dess grova lögner och manipulationer de trodde på och därför blev barnsligt upphetsade av. Ja, kommunalrådet Saweståhl lät meddela att han djupt ångrade att han låtit sig intervjuas av mig. Borde jag i stället ha intervjuat en Sverigedemokrat, kanske mera sansad än kommunalrådet?






  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar