fredag, maj 20

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1290) 22/5-5/6 till....

....till DN:s Clas Barkman, som (14/5) skriver under rubriken ”Närradion ska inte vara kommersiell”, ett citat från kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. Där skriver han bl a: ”Det var i början på veckan som Community Media Forum Europe skickade ett brev till kulturministern som kritiserade att allt fler av landets 130 närradiostationer tas över av rent kommersiella programbolag” Det framhålls att därmed urholkas den demokratiska idén med närradion som ett forum för ideella föreningar att nå ut.

....till Tuffs tre indiska gäster Bhikhu och Kokila Vyas samt Rajesh Shah, som haft svettiga dagar med framträdanden i fem svenska systerskolor, vid ett Tuff-möte, en träff med Tyresös ledande politiker med mera.

....till Lärarna vid Kumla skola (Tyresö) Lisa Norgren Benedictsson, Lena Mansfield och Katarina Persson, som 13/5 så fint ordnade en middag med indisk mat. Våra tre indier var hedersgäster men också Tuff-aktivister och lärare från flera systerskolor deltog. Glädjande många andra Tuff-aktivister ställde upp med mat, log,i transporter, guidning, mötesarrangemang med mera.

....till Radio Tuffs man i San Francisco Bengt Svensson, som e-postar: ”Vad som är mest olycksbådande med krigsäventyret mot Libyen är kanske inte, att Nato-bombningar och rebellattacker förmodligen dödat många fler libyer och afrikanska gästarbetare än vad Gadaffi lyckats med, utan med vilken fanatism Nato fortsätter att bomba ’för att rädda människoliv’. Alltså, västs fräckhet, cynism, arrogans och självgodhet, en verkligt stinkande soppa! Det är också en del av tendensen mot ökande brutalitet i konflikter mellan Natoländerna och ’avvikande’ småstater. Parallellt har vi i USA ett allt brutalare rättsväsende med miljoner i fängelse och hämnd som rättesnöre samt en allt råare och enfaldigare politisk debatt”.

....till den holländske juridikprofessorn Christiaan Rüter, expert på krigsförbrytelser, som på tal om den nya fängelsedomen mot ukrainsk-amerikanen John Demjanjuk skriver att denne var ”the littlest of the little fishes", alltså en obetydlig liten fisk. Demjanjuk satt redan för ca 20 år sedan oskyldig bakom galler i Israel, därav fem år i dödscell, efter att ha blivit dömd på falska vittnesmål.

....till Solna gymnasium, som efter besöket av Tuffs indiska partners på sin hemsida http://www.solna.se/sv/skolor/solna-gymnasium/nyheter-solna-gymnasium/ett-spannande-besok-fran-indien-pa-solna-gymnasium/ har en text om besöket med bilder.

....till ett ryskt ordspråk: ”En mager fred är bättre än ett rejält krig” (Källa: Ryska Posten)

....till tre viktiga arrangemang: Kumla skola har dagsverke för Indien-projekten den 26 maj, Tuff har sin vårloppis på ängen nedanför rulltrapporna i Tyresö Centrum den 28 maj och Tyresö skola har dagsverke för fattiga indiska barn den 10 juni

1 kommentar:

  1. Ingemar Gråsjö3:11 em

    Hmmm, ett litet klarläggande angående krigshandlingarna i Libyen. Det är ju inte NATO som på eget initiativ hittat på ett militärt ingripande. Det sker på förfrågan från FN efter beslut i säkerhetsrådet. I insatsen deltar också som bekant ett antal icke NATO-anslutna länder.

    //Ingemar Gråsjö

    SvaraRadera