lördag, maj 7

ROSOR från RADIO TUFF (1289) 8-22 maj till....

...till den brittiska tidningen The Guardians Benjamin Barber som (2/5) om Libyen skriver under rubriken ”This is Nato's dirty war”. Han menar att västs insats där är självbedrägligt, hycklande och kontraproduktivt och att Nato nu häftigt har överdrivit FN-mandatet att skydda civila när de till och med bombat ihjäl överste Gadaffis son och tre barnbarn. Han tycker, ”att Nato nu är en avspegling av libyska myndigheters olaglighet och omoral, som de vill bekämpa, och när de gör det har de tagit på sig det smutsiga jobb som USA tvekar att utföra.”

....till Jan Viklund, utgivare av Gandhi TODAY, som på sin blogg http://gandhitoday.org/blog/?p=742 citerar den amerikanska fredsaktivisten Kathy Kelly. Hon skriver på tal om mordet på Usama bin Laden, bl a om Families for Peaceful Tomorrows”, som påpekar att säkerheten inte kan grunda sig på våld och hämnd. Och Kathy Kelly frågar: ”Hur har de senaste tio åren av flygbombningar, nattliga räder, dödspatruller, mord och drönarattacker i Afghanistan gynnat det amerikanska folket? Har dessa blodbad och blodsutgjutelser fört USA närmare sanningen om var bin Laden befann sig? Har vi besegrat terrorismen eller framkallat ett djupare hat mot USA?” Om Afghanistan skriver hon att det är det värsta landet för barn, för där dör ca 850 barn varje dag. Kathy Kelly skriver också: ”7,4 miljoner afghaner lever på svältgränsen, medan miljoner fler är beroende av bistånd, och ett av fem barn dör före fem års ålder. För amerikanska skattebetalare kostar fortsatt krig i Afghanistan varje vecka 2 miljarder dollar.”

....till den israeliske dirigenten och fredsaktivisten Daniel Berenboim, som (26/4) tillsammans med framstående europeiska musiker höll historisk konsert i det isolerade Gaza, och möttes av stormande applåder. Berenboim sade till publiken bland annat: ”Det här är en unik gest från hela Europa för er i Gaza. Ni har varit avstängda här i många år, Varför vi alla kom hit i dag är inte bara för att ge er tröst och kanske njutning av lyssnandet till musiken utan för att ni ska förstå att många människor från hela världen bryr sig om er”


....till Tuffs indiska partners Bhikhu och Kokila Vyas samt Rajesh Shah, som besöker Tyresö och Sverige 7-21 maj. De framträder bland annat i systerskolorna Tyresö skola den 9 maj, i Kumla skola den 10 maj och i Strandskolan 12 maj. Och alla är välkomna till Tuff-mötet med de indiska gästerna i Tuff-lokalen Myggdalsv. 80 måndag den 16 maj kl 19.

...till familjen Sandin-Kroos på Sjöhagsvägen som själva flyttar ner i källarvåningen för att ge de indiska gästerna bekvämt husrum i övervåningen under deras vistelse i Tyresö. Rosor också till Örjan och Greta Wiberg som tar emot dem i Vänersborg under deras sista dagar i Sverige.

....till Marianne Stieger, som i denna sändning av Radio Tuff om en stund kommer med sin hundrade (!) krönika

....till alla kloka solidariska människor, som löser sina presentproblem genom att skaffa Tuffs mangogram, som finns i tre varianter: 1)”För att gratulera”, 2) ”I stället för blommor”, 3) ”Till minne av....”. För 100 kr blir det minst 20 mangoträd, för 500 kr 100 träd i indiska Dharampurs hundratals små fattiga byar. Beställ av Monica Schelin, tel 712 2581 eller på tuffmail@spray.se
(Hela Radio Tuff kan höras på http://www.tyresoradion.se/ )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar