lördag, maj 21

Radio Tuff och Tyresöradion

Tyresö Ulands- och FredsFörenings RADIO TUFF (nr 1290) sänds första gången söndag 22 maj kl 17 och sedan 4 ggr per dygn till den 5 juni på 91,4 MHz. Sändningen kan när som helst avlyssnas på webben http://www.tyresoradion.se/  , där man också i fliken ”Arkiv” kan lyssna på senaste årets Radio Tuff och andra program samt se många hundra omdömen om radion i fliken ”Sagt om 91,4”.

Trevligt om också du ville kontakta mig om radion, antingen på telefon 08-712 4463 eller på e-post ake.sandin@tyresoradion.se 

PÅANNONS:
Veckans rosor delas ut till en DN-skribent, tre indiska partners, tre Tyresölärare, Radio Tuffs man i San Francisco, en holländsk professor, ett gymnasium, ett ordspråk och till tre viktiga arrangemang.

Amerikansk-svensken Al Burkes text har rubriken ”Nu kallas saker och ting inte vid sina rätta namn”, en kritisk genomgång av USA:s politik i arabländerna och Sveriges följsamhet.

Hampus Eckerman om Chigagos avlopp, brittiske massförstörelseexperten Kelly, domen igen mot Demjanjuk, 140 000 palestinier fråntagna sina medborgarskap och en ”mordisk” trädgårdstomte.

Åke Sandins krönika har rubriken ”Krigens barn då och nu”. Den tar upp både Fogelströms och Vonneguts böcker men också det förödande bombkriget.

Monica Schelin och Åke Sandin om varför Tuff i decennier haft internationella kontakter och givit bistånd till Indien och många andra länder i tredje världen. De betonar att Tuff inte har någon avlönad, så varenda krona går oavkortat till ändamålet.
-------------------------------------------------
Radio Tuff är en av de tolv halvtimmar som hörs dygnet runt på 91,4 MHz. Programmen kan när som helst höras på www.tyresoradion.se
Här kommer korta sammanfattningar av Tyresöradions utbud de närmaste veckorna:

8/5-29/5:
KG Lindeberg, Göran Stenberg och Holger Svensson är aktiva i Trollbäcken Lions och berättar om föreningens verksamhet, stipendier och berömvärda hjälpinsatser både in- och utrikes och satsar nu på att Trollbäckendagarna den 27-29 maj på nytt ska bli en succé.

Jeanette Thunvall, som växte upp på Björkbacken, berättar om sina år i Nyboda skola och arbetar nu som personlig assistent. Hon har blivit prisbelönad för sina fina insatser för autistiska barn, som hon övar i idrott. Sjunger i Barber Shop.

Sångerskan Git Skiöld, kapellmästaren Bo Axelzon och dragspelaren Per Romin sjunger och spelar. De berättar om sin ”Franska afton” den 24 maj på Fairway Inn, Bäverbäcksvägen vid golfbanan.

David Westius bor på Musserongången och är lärare vid Tyreso gymnasium i historia och samhällskunskap. På universitet skrev han om svensk underrättelsetjänst under Berlinkrisen. Han är av prästsläkt, så han utfrågas också om religion. Han har spelat amatörteater.

15/5-5/6:
Ann Ringblom, född Törnkvist, växte upp på Sikvägen och bor nu på Farmarstigen, har jobbat med barnsjukvård och många år med ambulansjobb, så hon kan berätta om olyckor, psykfall, självmord och annat elände. Men Ann är också aktiv bland nattvandrarna och engagerad i fotboll.

Josefin Wall sjöng redan som liten flicka i Enköping. Nu bor hon i Lindalen och är på gång med sin tredje CD i samarbete med Mats B Olsson. Sjunger fyra låtar men intervjuas också om alkoholterapi, sitt textilintresse, sina släktingar m m.

Tony Johansson är en av de mest aktiva bland Tyresös många berömvärda föreningsledare. Senaste året ägnade han 80 kvällar åt Hanvikens SK:s ishockey. Intervjuas om Tyresös olika hockeylag, även om damhockey. Växte upp i “Negerbyn” i Tyresö och minns med glädje Honken Holmqvist.

Tyresö Ulands och FredsFörenings Radio Tuff (nr 1289-90) med ”rosor”, intervjuer, krönikor m m. Medarbetare: Hampus Eckerman med flera. Programledare: Åke Sandin och Monica Schelin.

22/5-12/6:
Mats Berggren var skomakare och hade jourhem för barn i Älta men bor nu i Nytorp, Tyresö, och föreläser om papparollen inte bara i Sverige utan också i Ryssland och Etiopien. Jobbar åt ABF och är nyfiken på bl a Bellman och Springsteen.

Christina Melzén (fp) och Ann Sandin-Lindgren (s) fortsätter att ge glimtar från kommunfullmäktiges sammanträden och med sina politiska erfarenheter insiktsfullt kommentera Tyresös politik.

Ebbe Björkman om Dan Andersson (del 4): Hans jobb på tidningen Ny Tid, hans dikter i samlingen ”Svarta ballader”, såsom ”Helgdagskväll i timmerkojan”, ”Tiggaren från Luossa” med flera och hans vän och levnadstecknare Waldemar Bernhard.

Peter Dicke samtalar med Kåge Junetoft, Börje Andersson, Ulf Stark och Björn Zetterkvist om Tyresö fiskevårdsförenings många aktiviteter, såsom kräftfiske, sportfiske, båtuthyrning m m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar