lördag, januari 29

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1282) 30/1 2011 till....

....till Internationella Röda Korset, som varnar för fortsatt försämrad säkerhet i Afghanistan, särskilt för landets civila. Enligt FN var det i fjol en 20 procentig ökning av civila som dödades i stridernas korseld, en ökning som enligt Internationella Röda Korsets högste operative chef Pierre Krähenbühl återspeglats i fler och fler sårade på organisationens sjukhus. Organisationens sjukhus i Kandahar hade i fjol fler än dubbelt så många krigsskadade patienter än året dessförinnan. En av få ljuspunkter enligt IRK är att talibanerna faktiskt går att tala med.

....till Carsten Jensen, som i DN skrivit analyserande artiklar om det över nio år militära engagemanget i Afghanistan. Hans tredje och avslutande text (19/1) hade den betecknande rubriken ”Vår tid i Afghanistan är förbi”

....till den amerikanska författaren Diana Johnstone, som nu skrivit en text med rubriken ”Ett kriminellt Kosovo—Amerikas gåva till Europa”. Hon påstår att ”USA:s medier har givit större utrymme åt anklagelserna mot Julian Assanges eventuella sex-ofredanden än åt en officiell rapport om Kosovos premiärminister Hashim Thacis kriminella företag.” Rapporten är skriven av den liberale schweiziske senatorn Dick Marty på uppdrag av Europarådets parlamentariska församling. Medan Kosovo blir allt fattigare har Thachis gäng samlat förmögenheter på olika slags kriminell handel, såsom trafficking, prostitution och narkotikahandel.

....till Eivor Sydberg i Härjedalen som i brev till Radio Tuff bland annat skriver: ”Ingen har mig veterligt krävt med kraft, att krigsindustrierna skall ställa om produktionen och att deras forskare skall arbeta för liv, inte för död. Ingen regering har ställt detta krav, ej heller Förenta Nationerna.” Och hon slutar sitt brev så här: ”Jag beundrar alla människor som i olika organisationer arbetar för fred. De ä r värda allt beröm. Men jag är orolig för mina och andra mödrars barn och barnbarn. Vilken framtid går de till mötes?”


....till två aktiva i ”Svenska jurister mot kärnvapen”, Stig Gustafsson och Curt Riberdahl, som på DN.Debatt (24/1) skriver under rubriken ”Natos kärnvapen hinder för svenskt medlemskap”, bland annat: ”Nato förbehåller sig rätten att använda kärnvapen först (s k first use) utan att ha utsatts för angrepp med sådana vapen. Detta gäller också mot länder som inte har kärnvapen. Enligt vår mening strider denna strategi mot folkrätten sådan den uttolkats 1996 i ett yttrande av Internationella domstolen i Haag” Skribenterna varnar för att ett svenskt medlemskap i Nato skulle innebära medansvar för Natos kärnvapen.

....till Generösa och solidariska Tuff-medlemmar som under 2010 satte in 18315 kr som gåvor på Tuffs pg 16 01 37 -6, därav 2 620 kr till Radio Tuff. Eftersom Tuff inte har stöd av offentliga medel är det sådana insatser från medlemmarna som gör att vi kan betala hyra för Tuff-lokalen, fortsätta att betala sändningsavgifter för Radio Tuff med mera. Ett annat skäl är förstås att allt arbete i Tuff och Radio Tuff sker oavlönat. Tack också till tre medlemmar som redan i år satt in sammanlagt 3 500 kr på Tuffs insamlingskonto 79 36 36 -2. Ett speciellt tack till Pelle i Haninge som i januari i år skänkte flera tusen kronor både till Radio Tuff och närradioföreningen

....till Tuffs lockande mötesarrangemang: Två lärare från Tyresö skola, Kerstin Andersson och Jonas Hugosson, besökte tillsammans med gymnasisten Sofia Quiroga kring nyår de många Tuff-projekten i Indien. Om detta berättar de, kanske också med bilder, i ”Navet”, Föreningsgården Kvarnhjulet (vid Nyboda skola) tisdagen den 8 februari kl 19. Sedan blir det i samma lokal diskussion om det brännande ämnet ”Våldet, krigen och religionerna” måndagen den 28 februari kl 19.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar