lördag, januari 1

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1280) 2/1 2011 till....

....till Tuffs biståndsarbete 2010, då vi till gandhianska indiska partners skickade hela 270 000 kr, som bland annat räcker till driften av två av de sex Tuff-skolorna i Dharampur bland de fattigaste av de fattiga. Tuff har också 2010 genom afghanska vänner skickat 15 000 kr till fattiga krigsdrabbade i detta land. Ett barnbibliotek i det krigsdrabbade Bagdad kunde vi i fjol stödja med 20 000 kr. Och gamla fattiga och ofta krigsdrabbade i Belgrad har vi nyligen stött med 5000 kr, inte minst för att de ska få julklappar. Ship to Gaza lyckades vi i våras att stödja med 8 400 kr tack vare många solidariska medlemmar. Det blir sammanlagt 318 400 kr. Inte dåligt av en lokalförening, som inte har någon avlönad och inte ett öre i offentliga bidrag! Vi lider inte av ”guldsot” som en och annan av de välavlönade i de stora biståndsorganisationerna tycks drabbas av.

....till alla kloka, solidariska människor som 2010 utnyttjat Tuffs mangogram för att gratulera eller beklaga sorgen efter någon bortgången anhörig eller vän. 60 personer köpte i fjol mangogram för sammanlagt 21 260 kr. Det blir i indiska byar många tusen mangoträd, som ger massor av vitaminrika frukter och skugga under den gassande sommarsolen. För bara 5 kr, en mangoplanta. Kontakta oss gärna om mangogram genom att ringa Monica Schelin, tel 08 -712 2581 eller genom e-post ake.sandin@tyresoradion.se .

....till Tuffs nya medlemmar under 2010 som gjorde att föreningen ökade sitt medlemsantal till nästan 400 betalande. Vi får hoppas att vi blir ännu flera i år. Årsavgiften för enskild är 200 kr och för familjmedlem 80 kr, som sätts in på Tuffs pg 16 01 37 -6. I medlemskapet ingår förutom Radio Tuff bland annat regelbundna utskick av Tuff-kalendariet, Tuff-bladet och fredstidningen Pax. Välkommen du också!

....till förlaget Panta Rei, som givit ut den norske fredsveteranen Johan Galtungs bok ”Johan utan land” med undertiteln ”På fredsvägen genom världen”. På försättsbladet finns ett citat från Gandhi: ”Det finns ingen väg till fred. Fred är vägen”. Mera om boken i nästa Radio Tuff.

....till de många hundra lyssnare som lämnar omdömen om Tyresöradion inklusive Radio Tuff. De förs in i fliken ”Sagt om 91,4” på hemsidan www.tyresoradion.se , som nu fint fräschats upp av Ann Sandin och Theodor Lindgren. Bland annat kan man nu på webben inte bara lyssna på tidigare program utan också de aktuella som hörs vid radioapparaterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar