måndag, januari 10

Den verkliga folkradion!

På 91,4 MHz hörs dygnet runt tolv halvtimmesprogram av varierat innehåll. De kan också höras på http://www.tyresoradion.se/ Välkommen du också som lyssnare!

Denna radio görs sedan 1985 helt på frivilligbasis och med över 200 program per år, mestadels med så kallade vanliga människor, som dock är helt unika när de blir intervjuade. Programledare och tekniker: Åke Sandin ake.sandin@tyresoradion.se

Här korta sammanfattningar av programutbudet vecka 2 år 2011:

26/12-16/1
Anna Steele Karlström (fp) har varit kommunalråd i Tyresö de senaste åren. I höstas valdes hon i riksdagen. Hon intervjuas om Tyresöpolitiken, sina första erfarenheter av riksdagen sina berömvärda insatser för Tyresöradion och sin plats i riksdagens kulturutskott.

Smålänningen Martin Nilsson (s) kom som rekordung in i riksdagen, där han var i 14 år. Sedan har han varit oppositionsråd i Tyresö och han intervjuas om sin riksdagstid, sina hjärtefrågor i Tyresös politik, till exempel arbetslösheten men också om planer att utnyttja Tyresöradion.

Trollbäckenborna och tandläkarna Lars och Margareta Hedin berättar om sitt engagemang i Lions och scoutrörelsen och den tandklinik i Kenya som de hjälper. De berättar om Kenyas olika stammar men också om korruptionen där.

Lennart Mårtensson i Krusboda berättar om sin uppväxt i Malmö, sitt engagemang i Krusboda samfällighet, sin karriär inom Posten från brevbärare till administratör, sina besök i Peking, Argentina och Spanien och sitt favoritlag i fotboll, Malmö FF:

2/1-23/1
Stefan Viljehammar växte som Stefan Olsson upp på Björkbacken i Tyresö och hade en tuff barndom. Var aktiv i Kyrkans ungdom och blev så småningom busschaufför. Berättar ironiskt om termen ”kvalitetsförbättrare”. Sjunger egna låtar till gitarr.

Tomas Clason är ordförande i vår teaterförening, spelade själv Magnus Gabriel de la Gardie i somras. Berättar om barndomen i Saltsjöbaden, jobb i unga år på skeppsmäkleri, sedan vid SJ. Diskuterar järnvägar och transportekonomi (=logistisk). Är nu lärare på C3L och beundrar skidstjärnan Charlotte Kalla.

Ebbe Björkman om Nils Ferlin (del 3): Ferlins skiftande psyke, moderns död, religiösa inslag i dikterna. Diktsamlingarna ”Goggles” och ”Från mitt ekorrhjul”, Flera dikter läses

Terje Engh, Anders Gullberg, Peter Dicke och Åke Sandin berättar historier och lanserar nya ordspråk

9/1-30/1
(Repris) Aina och Åke Andersson om Stortorp förr och nu, dess gårdar och affärer, samfärdseln på Drevviken, hembygdsföreningen m m

Kjell Börjesson växte upp i Säffle men har bott länge i Trångsund, där han är en ledande kraft i hembygdsföreningen Amarillis. Berättar hur det är att vara blind och ändå klara det mesta.

Björn Sandqvist bor i Vendelsö, berättar om många år som musiklärare i Tyresö. Han sjunger till piano egna låtar, drar vitsar och andra skämt.

Tyresö Ulands och FredsFörenings Radio Tuff (nr 1280-81) med ”rosor”, intervjuer, krönikor m m. Medarbetare: Hampus Eckerman och Marianne Stieger. Programledare: Åke Sandin och Monica Schelin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar