lördag, oktober 24

ROSOR från RADIO TUFF (NR 1249) 25/10-8/11 -09 till....

....till den amerikanska organisationen Million Mom March, amerikanska mödrar som vill se tuffare vapenlagar. De påpekar att väpnat våld skördar dödsoffer över hela världen. Enbart i USA har de senaste åren i genomsnitt 29 569 dödats varje år till följd av väpnat våld. Det blir 81 personer per dag, eller en var 18 minut. Redan för tio år sedan marscherade en miljon amerikanska mödrar genom USA för att kräva strängare vapenlagar. På deras hemsida http://www.mothersdayproject2010.org/ finns många gripande skildringar och personliga historier av anhöriga som förlorat nära och kära genom vapenanvändning.

....till Tuffs samarbete med gandhianska indiska partners, som nu pågått i 38 år. Nyligen skickades liksom i fjol 300 000 kr till Indien, där de i utfattiga och bergiga Dharampur används många gånger bättre än om de stannat i Sverige. Sex skolor, ett par hundra brunnar, 95 000 mangoträd, många dammar och terrasseringar har anlagts de senaste åren och andra förbättringar är på gång. Tuffs främste partner Bhikhu Vyas har redan e-postat: ”Framför våra tack till alla i Tuff för denna generösa hjälp och omtanke!” Det kan tilläggas att Tuff sedan flera år inte har ett öre i offentliga anslag.

....till de duktiga lärarna och eleverna vid Strandskolan, som på ett par tre timmar under sitt Öppet hus den 15 oktober jobbade in ca 30 000 kr till Tuff-projekten i Indien.

....till det offentliga mötet om de många Indien-projekten. Flera tidigare besökare och några som åker till Indien till vintern medverkar. Kort inledning av Åke Sandin i Tuff-lokalen, Myggdalsv. 80, onsdagen den 4 november kl 19. Alla hjärtligt välkomna!

....till projektet ”barfota barnmorskor” i Guatemala. Till det har Tuff tidigare bidragit med 9 000 kr. Nyligen skickades ytterligare 10 000 kr. LUCA (Lokal Utveckling i CentralAmerika) har redan skrivit: ”Stort tack och massor med kramar till solidariska TUFF som beslutat stödja vårt projekt med ytterligare hela 10 000 kronor. Det betyder oerhört mycket för nu kan vi sätta igång med etapp två av projektet och den är redan förberedd av alla parter.” En rapport om projektet med bilder finns redan på www.tuff.fred.se

....till den tiggarkampanj som under sommaren inbringade 12 815 kr till barnbibliotek i Bagdad och 10 950 kr till fattiga krigsdrabbade i Afghanistan. Kampanjen är nu avslutad men Tuff håller sitt löfte att fördubbla solidariska människors insättningar. Redan har 5 000 kr skickats till Afghanistan. Om en stund hör vi Anita Lilburn, ordförande i Svensk-Irakiska Solidaritetskommittén berätta om barnbiblioteken i Bagdad.

....till världens största bokmässa, Die Frankfurter Buchmesse, där Kina var årets hedersgäst. Men där tog man även förtjänstfullt upp de brott mot yttrande- och tryckfrihet som kinesiska myndigheter begår. Fast en tysk deltagare vågade också nämna att i förbundsrepubliken Tyskland har 50 000 boktitlar stoppats och en brittisk dam påpekade att tyska historiker som vågat nyansera bilden av andra världskriget ibland dömts till fängelse.

....till den ironiker som tyckte att uttrycket ”fredsbevarande militära styrkor” borde bytas ut mot ”krigsbevarande styrkor”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar