fredag, oktober 24

ROSOR från RADIO TUFF (nr1208) 08-10-26 till....

....till journalisten, författaren och Tyresöbon Bror Perjus, som i tisdags (21/8) i Tuff-lokalen på ett mycket intressant och kunnigt sätt inledde ett möte om spekulationsekonomin och krigsindustrins makt. Han hörs senare i dagens Radio Tuff

....till Jan Öberg i TFF, Lund, som på FN-dagen i fredags (24/10) erinrade om vad han kallar ”de absurda prioriteringarna”: FN:s budget utgör bara en femtedels procent --ynka 2 promille!-- av de ca 10 000 miljarder kronor, som världens länder slösar på militära rustningar

....till tidningen Broderskap och av två skäl. Dels fyller den faktiskt 80 i år, dels har den på citatavdelningen på ledarsidan då och då med citat från Radio Tuff. Vi tackar!

....till Tuffs styrelse, som vid sitt senaste möte anslog 5000 kr för utbildning av ”barfotabarnmorskor i Guatemala och 7000 kr till fattiga gamla i Belgrad

....till Tuffs partner i Indien Bhikhu Vyas, som tackar för de 300 000 kr som nu anlänt från Tuff för att bland annat finansiera driften av två skolor för de fattigaste av de fattiga i bergiga och tidigare så försummade Dharampur. ”Not 3 but 5 cheers” [inte tre utan fem hurrarop], utbrister Bhikhu, som också ber oss hälsa Strandskolan som vid sitt senaste Öppet hus jobbade in 32 995 kr till Indienprojekten, enligt Bhikhu ett ”underbart resultat”.

....till Maria Ström-Nilsson, som nu e-postar från Basel efter hemkomsten från Indien: ”Vi som har sett många andra skolor är otroligt imponerade (ännu mer) av vad Tuff, Bhikhu och Kokila åstadkommit. Jag personligen blev väldigt förtjust i både Bhikhu och Kokila.”

....till lokaltidningen Tyresö Nyheter, som nästan har en helsida om Tyresöradion, också med foton på fyra av de intervjuade.

....till Ann Sandin-Lindgren, som sköter den ena av radions hemsidor, den med adressen http://www.tyresoradion.se/ , där man också kan lyssna på webben. Nu har hon i fliken ”Arkiv” lagt in 35 program från Succékanalen 91,4 (aug-okt) plus nio av sommarens Radio Tuff

....till Tyresö Närradioförenings Anders Linder, Christina Melzén, Ann Sandin-Lindgren m fl som ordnade en så trevlig radioträff i torsdags (23/10) i Kulturcaféet. Tänk så bra och roligt det vore om flera än vi i Tuff ville utnyttja radion, ”eterns stencileringsmaskin”. Vi instämmer i vad tidningen Tyresömagasinets redaktör Helena Thorén säger: ”Jag hoppas att det blir fler föreningar än TUFF som tar chansen att höras i Tyresöradion”

....till de kloka solidariska människor, som redan har beställt Tuffs mangogram ”I stället för blommor” för att använda som julklappar. För 200 kr blir det minst 40 mangoträd i indiska Dharampurs små fattiga byar, för 500 kr planteras 100 träd.

2 kommentarer:

  1. Anonym3:11 em

    Den som verkar för fred borde ta sig en titt på världsekonomin! Kraschar världsekonomin som den gjorde 1929 är det upplagt för ett nytt världskrig.

    Här är en sammanfattning för att fatta lite mer:
    http://newswithviews.com/Cuddy/dennis140.htm

    Alla svaren finns naturligtvis inte här. Så använda detta för att gå vidare - sök själv!

    SvaraRadera
  2. Det är med tvekan jag publicerar ovanstående så kallade kommentar till ”Veckans rosor” från Radio Tuff nr 1208. Skälen för min tveksamhet är många:

    1. Inlägget görs anonymt av någon feg stackare som inte ens vågar sätta ut sitt namn.

    2. Om denne Anonym nu är så oroad över världsekonomin, varför kommenterar han inte Jan Öberg, som fíck en av rosorna i den text Anonym nu hänger upp sig på? Öberg, som påpekade, att FN:s budget bara utgör ynka två promille av världens militärkostnader. Varför bryr han sig inte ett dugg om det övriga i samma Radio Tuff, som handlade rätt mycket om världsekonomin? Till exempel Bror Perjus, författare av bland annat boken ”Casinot Jorden”, som just i detta Radio Tuff analyserar storföretagens enorma makt och den rosenrasande spekulationsekonomin, där valutahandeln utgör 98 (!!) procent av utrikeshandeln. Eller Hampus Eckermans påpekande i samma Radio Tuff att hungern och fattigdomen i världen skulle kunna avhjälpas med en bråkdel av de summor som nu staterna satsar på krisande bamker.

    3. Anonym skriver alltid mästrande och förebrående, den här gången också: ”Den som verkar för fred borde......” Det är hundrafemtioelfte gången han bluddrar på det viset utan att komma med argument, bara länkar till sina husgudar.

    4. Hur Anonym själv verkat för fred framgår aldrig. Hur aktiv har han varit i fredsrörelsen? Hur många medlemmar till fredsföreningar har han värvat? Hur många antimilitaristiska radioprogram har han gjort? Hur många timmar i veckan har han offrat för freden? Att han som inte vågar sätta ut sitt namn aldrig har skrivit en enda artikel mot krig och våld är begripligt, ännu mindre att han skulle ha vågat gå i fängelse för sina åsikter, som jag faktiskt har gjort.

    5. Men i en tidigare så kallad kommentar skriver han att jag ”är fegare än feg”. Han tillägger: ”Jag tror du helt enkelt är för gammal - orkar inte söka - skapa dig en egen bild av vår samtid - ta dig ur medias hjärntvätt - det är helt enkelt synd om dg - gamling - så låt andra -yngre - ta över Radio Tuff!” Han tycker också att jag är en ”okunnig förbannad pacifist” och han undrar sarkastiskt, om jag bara vill höra min egen röst. Men hans egen kunnighet då? Tror att han folk står i kö för att göra oavlönad radio lever han ännu i en lycklig forntid. Jag skulle ingenting hellre önska att andra –yngre eller äldre än jag—tog över det här frivilliga radiojobbet. Och på tal om ”min egen röst” har jag på radion givit röst åt 4000 andra människor, så Anonym är hjärtligt välkommen också!

    6. Gång på gång kritiserar Anonym mig för att inte våga diskutera. Ändå har jag erbjudit honom att diskutera en hel halvtimme med mig på Succékanalen 91,4 – Tyresöradion (på webben www.tyresoradion.se ) Då skulle denna diskussion höras 75 ggr under tre veckor. Men i sin egen drömvärld skriver han faktiskt till mig: ”Du kan och vågar inte diskutera. Du är för gammal för att fatta vår nutid... lurar oss med dina gamla tankar och känslor”

    7. Att jag ändå har publicerat Anonym är att han i motsats till hundra andra gånger nu inte nämner 11 september, som han tycks ha blivit maniskt fixerad vid. Men inte minst mina yngre vänner råder mig att helt ignorera honom.

    Åke Sandin, frivillig programledare för Radio Tuff och Succékanalen 91,4

    SvaraRadera