lördag, juli 26

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1195) 08-07-27 till...

....till Tuffs kvinna på Cypern Annika Nicolaou ,född Atterlo, som nu besöker Tyresö. Hon har låtit framställa oerhört smakfulla fredssmycken. De är handgjorda, av silver och består av en fredssymbol omgiven av ett hjärta. De finns att beställa genom Monica Schelin , tel 08-712 2581 och att köpa i Tyresö centrum, där tuff-aktivister finns lördag den 9 augusti, Nagasakidagen.

....till Tuffs partner i Indien, Bhikhu Vyas, som nu rapporterar att planteringen av mango i indiska Dharampurs fattiga byar slagit rekord i år. Sammanlagt under åren med Tuffs finansiella stöd finns nu 90 000 mangoträd eller plantor i Dharampur, där många människor tidigare drabbats av nattblindhet, något som den rikliga förekomsten av A-vitamin i mangofrukterna motverkar.

....till två solidariska människor i Vänersborg. De har i veckan köpt fyra mangogram med rubriken ”I stället för blommor” för 500 kr styck. Varje sådant mangogram räcker till 100 nya mangoträd i Indien. Mangogram finns också ”För att gratulera” och ”Till minne av”. Kan beställas på telefon 08-712 2581 eller på e-post ake.sandin@tyresoradion.se

....till amerikanska krigsmotståndare, som nu på lördag den 2 augusti anordnar en stor demonstration på Times Square i New York under parollen STOPPA KRIG MOT IRAN. De kräver också: USA UT UR IRAK och att pengar skall användas till mänskliga behov, inte till krig. De skriver: “Den amerikanska ockupationen av Irak och Afghanistan är avskydd av människorna där. Dessa krig har inget stöd här hemma och ruinerar vår ekonomi. I stället för att dra sig tillbaka förbereder nu Bush-administrationen ett nytt krig, den här gången mot Iran. Det måste stoppas!”

....till förre Reaganmedarbetaren Paul Craig Roberts som (Information Clearing House 16/7) skriver under rubriken ”Little War Criminals Get Punished, Big Ones Don’t”. Han citeras om en stund i denna veckas krönika, vars rubrik är ett Allan Edwall-citat: ”Den lilla fisken fångar vi men hajen får gå fri”

....till det oljerika Venezuela med sin socialistiske men i väst så kontroversielle president Hugo Chaves, som via organisationen Petrocaribe förser 19 fattiga grannländer i Karibien och Centralamerika med olja som understiger marknadspriset med 23 procent. Det hjälper dem att minska de ödesdigra konsekvenserna av de drastiskt ökande oljepriserna. De senaste medlemmarna är Guatemala och Costa Rica. Det beräknas att Guatemala därmed årligen sparar 12 miljarder kronor, Costa Rica 7,5 miljarder.

....till den ständige avslöjaren av västliga krigsförbrytelser, britten John Pilger, som nu i The New Statesman (10/7) skriver under rubriken ”How Britain Wages War”. I Radio Tuff är vi kritiska till historier om grymheter. De visar sig alltför ofta vara propaganda, särskilt de som berättas för att offren eller deras anhöriga ska få ordenlig kompensation. Men om ens hälften av Pilgers uppgifter om brittiska soldaters härjningar, till exempel i Irak, är sanna, bekräftar de den trista regeln att även soldater från demokratiska länder förvandlas till känslolösa sadister i krig.

....till till dem som använder Tuffs plusgiro 16 01 37-6 för att bli medlemmar eller för att lämna gåvor. Bara under 2008 har 16 000 kr i gåvor kommit in. Tack och heders! Det är oerhört välkommet. Visserligen sker allt jobb i Tuff och Radio Tuff helt oavlönat men vi har kostnader i form av hyra för Tuff-lokalen, sändningsavgifter för Radio Tuff och mycket annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar