fredag, juli 11

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1193) 08-07-13 till....

....till den franska journalisten Corine Lesnes, som i Le Monde (3/7) i ”ett brev från USA” bland annat påpekar: ”För två tredjedelar av amerikanerna är bensinpriset det allra främsta bekymret, långt mera än Irakkriget och hälsovården. Från topp till botten av samhället är alla bilister drabbade. Inga nyheter på TV är utan rapporter från bensinmackar” Hon nämner att USA konsumerar en fjärdedel av världens oljeproduktion.

....till Bengt Citron, som också i sommar fortsätter att varje vecka uppdatera hemsidan www.tuff.fred.se . Där finns bland annat massor av information om Tuffs omfattande biståndsprojekt bland ”de fattigaste av de fattiga” i Indien. Bengt har också i många år skött Tyresöradions ena hemsida www.abcitron.net/slingan Där finns bland annat bilder på många av de medverkande på Succékanalen 91,4, som ju hörs också i sommar dygnet runt.

....till Anna Wester som i STOCKHOLMS FRIA tidning (3/7) skriver under rubriken ”Israel fortsätter att tysta kritiska röster”. Det handlar den här gången om den unge palestinske reportern Mohammed Omer från Gaza. I början av juni lyckades han med svårighet ta sig till Europa, framträdde i Sverige och mottog i England Martha Gellhorns journalistpris på ca 30 000 kr. Det är farligt att arbeta som journalist i Palestina, i synnerhet om man är palestinier och jobbar i Gaza. För tre veckor sedan försökte Mohammed Omer återvända till Gaza. Han möttes av den israeliska säkerhetstjänsten Shabak, som misshandlade honom och krävde att få hans prispengar. Han fördes medvetslös till sjukhus i Jeriko. Tillbaka i Gaza lider han ännu av sviterna. ”Reportrar utan gränser”, som var Omers värdar i Sverige, har fördömt Israels agerande och kräver av svenska regeringen en diplomatisk protest. Anna Westers slutkläm lyder: ”Det här borde vara enkelt för Reinfeldt och Bildt, en diplomatisk protest har jag inget hopp om men nu har de i alla fall en chans att bryta den pinsamma tystnaden kring Israels brott mot internationella lagar och mänskliga rättigheter.”

....till Monica Schelin, som undrar: ”Vore det inte någon gång på sin plats, att också du Åke Sandin får en ros. Hur många närradiostationer är det som har folk som också på somrarna frivilligt och oavlönat gör radio?” Åke svarar: ”Det är en bra fråga. Men utan jättefina medarbetare som Hampus Eckerman, Marianne Stalbohm-Stieger och du Monica hade nog också jag tagit sommarledigt”

....till den amerikanske veteranjournalisten Seymour Hersh, som på 70-talet avslöjade massakern i vietnamesiska Song My och nu i The New Yorker (29/6) skriver en lång artikel om hur USA förbereder krig (”preparing the battlefield”) genom intrång på iranskt område och stöd till oppositionella i Iran

....till Per Gahrton som (4/7) skriver: ”Alla atomvapen, biologiska vapen och kemiska vapen borde skrotas. Men om några massförstörelsevapen skall klassas som farligare än de andra, blir det tveklöst de israeliska. Inget annat land har en så högt utvecklad psykologisk beredskap att anse sig självt stå inför ett utplåningshot som moraliskt kan motivera att man använder dem.”

....till alla solidariska människor, som stöder den aktiva, frivilligt och hårt arbetande Tyresö Ulands- och Fredsförening (TUFF) genom gåvor på pg 16 01 37 -6. Det plusgirot kan man också använda genom att bli medlem. 200 kr för enskild och 80 kr för annan på samma adress (familjemedlem). Välkommen i gänget!

....till de allt flera smarta som vill gratta någon vän eller hylla någon bortgångens minne genom att använda Tuffs mangogram. För 200 kr blir det 40 mangoträd i indiska Dharampurs fattiga byar, för 500 kr blir det 100 mangoträd. Kan beställas på e-post ake.sandin@tyresoradion.se eller av Monica Schelin, tel 08-712 2581

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar