lördag, juli 21

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1142) 07-07-22 till.....

....till Tuffaktivisten Ulla Carina Sellergren som skickat följande tackbrev till dem som hyllade henne på födelsedagen genom att skicka gåvor till Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36 -2, för vidarebefordran till Afghanistan:

”Vilken fantastisk generositet ! Både Nasira och jag är helt överväldigade. Ett stort, stort tack för er gåva ! Ni kan vara övertygade att den hamnar hos dem, som verkligen lever i nöd i detta olycksdrabbade land, Afghanistan. En bättre kontaktperson än Nasiras pappa kan vi nog inte få. Eftersom våra pengar blir så mycket mer i detta land kommer de att räcka länge och säkert kunna rädda liv. De kommer troligen främst att användas till mat och mediciner. Jag ska försöka rapportera och om möjligt visa foton.
En stor, stor kram till er alla
Ulla Carina”

....till alla som bidrog till denna hyllning av Ulla Carina. Sammanlagt kom det in 6 250 kr. Tidigare i år har Tuff satsat 5 000 kr för samma ändamål. Det låter kanske inte så mycket efter svenska förhållanden, men när man hör Ulla Carina och Nasira redogöra för hur väldigt mycket det räcker till i Afghanistan, blir man glad. Den Nasira som Ulla Carina nämner är en av de afghaner som hon hjälpt på ett beundransvärt sätt och i flera år givit bostad åt i sitt hus på Herrgårdsvägen i Trollbäcken. Nasira hördes i Radio Tuff i slutet av juni och kommer under en halvtimme på Succékanalen 91,4 i augusti.

.... till Sveriges Radios utlandssändning ”Radio Schweden”, som i tisdags (17/7) hade ett inslag om Tuff. Det var på tal om att regeringen nu vill öka svenska biståndsorganisationers egetbidrag från 10 till 20 procent. Många stora organisationer med avlönade anställda får i så fall problem. Men som det sägs i Radio Schweden: „Nun sorgen sich viele Organisationen über ihre eigene Zukunft. Dabei lässt sich auch ohne staatliche Mittel einiges bewegen. Das zeigt die Arbeit von TUFF, der Vereinigung für Entwicklungsländer und Frieden Tyresö.“ Det påpekas här att Tuff inte behöver bekymra sig, eftersom föreningen jobbar utan anställda och utan offentliga bidrag. Och programledarens slutsats var att Tuffs bistånd genom att undvika byråkratiska kanaler var mycket effektivare än de stora biståndsorganisationernas anonyma jättepotter.

....till TV-producenten Johan Romin, uppvuxen i Tyresö, som i DN (21/7) under rubriken ”Vietnamdesertör som stod för sin övertygelse” skriver en nekrolog över Terry Whitmore, en av de många amerikanska Vietnamdesertörerna som en tid togs om hand av Tuff-medlemmar i Tyresö. Terry bodde den första tiden hos Benkt-Erik Hedin på Pluggvägen i Bollmora och sedan fram till 2001 i Sverige. Han dog vid 60 års ålder i sin födelsestad Memphis, USA. 2004 gjorde Johan Romin i TV-serien ”Ramp om historia” ett program med Terry Whitmore, som han följde till Vietnam och där kunde Terry återse slagfält, där han svårt sårades. I mars 2005 intervjuades Johan Romin under en halvtimme på Succékanalen 91,4 , Tyresöradion. (Senare i veckans Radio Tuff rapporterar Hampus Eckerman från Vietnam)

....till den kristne fredsaktivisten, Uppsalabon Rolf Bergling, som skickats oss material från Svenska kyrkans arbete i Palestina. Där citeras den lutherske prästen Mitri Raheb som arbetar i Betlehem:

Betlehem omringas nu av den åtta meter höga muren som israeliska staten bygger för sin säkerhet. En mur som försvårar det vardagliga livet för palestinier. Maktlösheten är vår allra största fiende. Vi vägrar sluta hoppas på att fred, rättvisa och försoning är möjligt - men vi behöver omvärldens stöd.”

....till alla lyssnare som hör av sig med synpunkter på Tyresöradion. Utan dessa kontakter skulle jag nog lägga av. Bara den senaste veckan har en aktivt kristen Haningebo liksom en militärhistoriker hört av sig. Deras och andras omdömen finns under fliken ”Sagt om 91,4”http://www.tyresoradion.se/ Skicka gärna omdömen till mig ake.sandin@tyresoradion.se eller ring på 08 – 712 4463 eller skriv till Björkbacksv. 45, 135 40 Tyresö

1 kommentar: