söndag, oktober 1

RADIO TUFF nr 1100. ”TIN Ä EN SPARKAR....”

Inte många vet vad verbet ”rabbe” betyder, men för en del ångermanlänningar är det välkänt. Det betyder att man bromsar genom att sätta ner foten när man åker kälke eller spark. I en av sina dikter på ångermanländska skrev Birger Norman dessa filosofiska rader:

Tin ä en sparkar
i utförsbacke
på blåhalka
löne inte å rabbe

Nej, tiden kan vi inte stoppa. Klockan går och går, fast den ju aldrig kommer fram till dörren. I dag sänds Radio Tuff nr 1100 i oavbruten följd sedan 1985. Inte heller kan vi reprisera tiden, snabbspola tillbaka, hur gärna vi ibland skulle vilja det. Men det finns 1100 timmar Radio Tuff på kassett och minidiskar. Alltid något.

Jag har sedan 1995 också gjort 2300 radioprogram på Succékanalen 91,4, även det på frivilligbasis, men det är trots allt Tyresö Ulands- och FredsFörenings Radio Tuff som ligger mitt hjärta närmast.

I dagens Radio Tuff har vi delat ut många rosor. Från Indien har Bhikhu Vyas rapporterat om den ojämna fördelningen av den ekonomiska tillväxten, från Kuba har Hampus Eckerman skickat ett resebrev. Ulf Smedberg har berättat om sitt besök i Belgrad och Håkan Björkman intervjuats om Guatemala. Seppo Isotalo har kommenterat Henrik Arnstads bok om Christian Günther och Anna Östberg ställt krav på svensk vapenexport.

Radio Tuff fortsätter sina sändningar på 91,4 MHz söndagar kl 17-18 och tisdagar kl 18-19. Hörs också på webben:
www.tyresoradion.se

Hur länge ska vi då fortsätta? Standardsvaren är: ”Så länge skutan kan gå...” Och så länge solidariska lyssnare stöder Radio Tuff genom insättningar på Tuffs plusgiro 16 01 37 – 6
----------------------------------------------------------------------
Åke Sandin 2006-10-01






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar