söndag, augusti 27

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1095) 06-08-27 till....

....till lokaltidningen Tyresö Nyheter, som i sitt augustinummer har ett stort uppslag om Tyresöradion och där Radio Tuff också nämns.

....till Afonbladets Petter Larsson, som (23/8) kommenterar Amnestyrapporten om den omfattande förödelsen i Libanon. Han anser att båda sidor begått krigsförbrytelser och skriver: ”Att kalla Israels agerande oproportionerligt i förhållande till målet att befria några soldater är att uttrycka sig hövligt”.

....till den brittiske författaren och konstnären John Berger som i tidningen The Guardian och i Aftonbladet (23/8) skriver om ”de makabra fördömanden som i dag riktas mot Günter Grass”. Han menar, att fördömandena ”skulle kunna avfärdas som skrattretande men som en mätare på ett särskilt slags moraliskt klimat i Europa på sistone är de oroväckande”

....till riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (fp) som i radions Eko i fredags (25/8) kritiserade moderaternas planer på att skära ned ulandsbiståndet. Så här sa hon bland annat: ”Vi har en värld där 20 000 barn dör av svält varje dag och en miljard av jordens sex miljarder människor lever i djupaste fattigdom”

....till Waasem Zaffar, som är ansvarig för ungdomsverksamheten vid en moské i Göteborg och som i Svenska Dagbladet (19/8) hävdar, att ”Islam är freden själv”. Han menar att alltför många som kallar sig muslimer inte känner till Koranens bud, till exempel: ”Civila, åldringar, kvinnor och barn får inte dödas. Fiendens obeväpnade soldater får inte dödas”. Och slår fast: ”Det finns absolut inget stöd för att en muslim som dödar oskyldiga blir martyr –absolut inget stöd!”

....till forskaren vid det amerikanska universitetet UCLA Jenny Price, som i Los Angeles Times (13/8) skriver om hur hon hotats på vapenlobbyns bloggar och hemsidor. Det började med att hon skrev en artikel om hur hennes bror och hans fästmö sköts till döds av besviken kvinnlig släkting. Jenny berättade om detta i sin artikel och krävde förbud mot handeldvapen. 12 000 amerikaner om året dödas av dessa vapen, alltså ett elfte september varje kvartal. När hon sedan kollade på nätet blev hon chockerad över alla ilskna och hotfulla förbannelser som riktades mot henne. Hon blev kallad ”ryggradslös”, ”knäppgök”, ”fascist”, ”gråtliberal”, ”vänsteravskum”, ”fegis” etc. Det som störde henne ännu mera än okvädinsorden var att många ifrågasatte om hon haft någon bror eller om han verkligen hade blivit mördad. Och om han hade blivit det hade han säkert förtjänat att dödas, tyckte några.

....till Tuffs indiske partner Bhikhu Vyas, som skickat en ny rapport om de fattiga byar som spolades bort vid den väldiga översvämningen för några veckor sedan: “Människor undgick drunkning genom att fly upp på kullarna men har mist allt och lever i provisoriska skjul, nästan i smutsen”. Bhikhus medarbetare har besökt det som återstår av byarna och redan levererat 570 förpackningar av det nödvändigaste inklusive utsäde. De utblottade människorna bad att få filtar och plastskynken mot regnen. Redan i fredags kunde den lastbil som kallas ”the Tuff lorry” transportera filtar och plastskynken till de behövande. Våra partners diskuterar nu hur människorna i de drabbade byarna skall kunna få sina hus återuppbyggda. Små tegelhus skulle kosta 30 000 rupier (drygt 5000 kr) att bygga

....till de tuff-aktivister som i onsdags gjode ett utskick till uppåt 400 adresser. Det innehöll kalendarium och TUFF-bladet aug-sept 2006

....till Tuffs kommande
arrangemang:

På lördag den 2 sept kl 11-16 loppis på ängen nedanför COOP vid Tyresö Centrum

Diskussionskaféet Filosofika måndagen den 4 sept. kl 19. Ämne ”Historiens slut –och ideologiernas?” ”Historiens slut” var titeln på den amerikanske professorn Francis Fukuyamas uppmärksammade bok 1992. Han menade att efter Berlinmurens fall och Sovjetkommunismens kollaps hade den västliga demokratin och den liberala marknadsekonomin slutgiltigt segrat. Det är en uppfattning som välkomnats av de neokonservativa men blivit kritiserad av andra. Frågan om ideologierna också har tagit slut speglar snarare den svenska valdebatten, där moderaterna kallar sig arbetarparti och socialdemokraterna tiger om socialism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar