söndag, juni 4

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1083) 06-06-04 till....

....till Tuffs utomordentligt intressanta Irakmöte i onsdags (31/5) som inleddes av Widad Zaki och där också Anita Lilburn, ordförande i Svensk-Irakiska Solidaritetskommittén samt Sami Almaleh, ordförande i Svensk-Irakiska föreningen, medverkade. Dessa tre hörs senare i dagens Radio Tuff.

....till lokaltidningen Tyresö Nyheter, som i sitt senaste nummer nästan har en hel sida om Tyresöradion, inklusive Radio Tuff.

....till Svenska Freds’ Anna Östberg, som i samarbete med Bengt Citron fixat en ny adress till Tuffs omfattande och snabbt uppdaterade hemsida:
www.tuff.fred.se

...till Haningebon Pelle Kilberg, som i veckan lämnat ett generöst penningbidrag till Tuff, som utan minsta stöd från stat och kommun har svårigheter att få budgeten att gå ihop. För att bland annat kunna betala hyran för Tuff-lokalen och sändningsavgifter för Radio Tuff behövs i år frivilliga bidrag från solidariska människor. Använd alltså gärna Tuffs plusgiro 16 01 37 -6

....till människor som lämnar bidrag till Tuffs storloppis nu på lördag den 10 juni kl 11-16 vid ängen nedanför rulltrappan vid Coop i Tyresö centrum

....till den av Hans Blix ledda nedrustningskommissionen, som i torsdags (1/6) till FN lämnade sin rapport ”Terrorvapen: att befria världen från nukleära, biologiska och kemiska vapen”.

....till SIPRI, Sveriges Fredsråd, Svenska Freds med flera organisationer som inför ett seminarium om kärnvapenhotet påminner om att det finns kärnvapen i vårt närområde, både i Ryssland och i Västeuropa, och att vi alla lever under hotet att ett misstag av en människa eller ett datasystem ska leda till att kärnvapen används av stormakterna. Seminariet äger rum onsdagen den 7 juni, kl. 9.00-17.30, ABF-huset, Sveavägen 41. Språk: engelska Fri entré

....till författaren Lena Andersson, nyligen utsedd att vara ledamot av Vetenskapsrådet. I förra veckans Godmorron, Världen! (28/5) talade hon om behovet av ett debattklimat som inte styrs av offertänkande och påpekade vår tendens att tänka i flock och därmed försöka följa ”principerna för godhet”. Förra sommaren väckte Lena Andersson diskussion genom ett sommarpratarprogram om Jesus. Med anledning av det hade Radio Tuffs krönika 2005-07-23 rubriken ”Verkligheten och den religiösa mångfalden” Om hennes debutbok ”Var det bra så?” hette det där bland annat: ”Så skriver man bara om man lever i verkligheten och ännu inte lärt sig att beskriva den på det trendigt korrekta sättet” (Se
www.tuffsandin.blogspot.com juli 2005)

....till en kvinnlig före detta riksdagsledamot, som kommenterar förra veckans krönika i Radio Tuff. Där nämndes den aggressiva epostreklamen för bland annat penisförlängning. Hon bekräftar inte våra fördomar om att politiker och damer 70 plus är humorlösa utan skriver: ”Ett tröstens ord Åke! Du är inte ensam. Jag är 72 och har inte heller nappat på det ständigt återkommande erbjudandet om penisförlängare”

....till den konsekvente dissidenten Wolf Biermann, som i veckan besökte Sverige. Han sjunger bland annat Ferlin som han själv har översatt. För länge sen utvandrade han från Västtyskland till Östtyskland, men därifrån utvisades han tillbaka till väst på 1970-talet, där hans visor fortsatte att utmana etablissemanget. Många minns ännu Lena Granhagens insjungning av Biermann texter, till exempel ”Uppmuntran”, vars två första strofer i P-O Enquists översättning lyder:

Nej, låt dig ej förhårdna
i denna hårda tid!
Dom alltför hårda brister
dom alltför styva mister
sin vassa udd därvid

Nej, låt dig ej förbittras
i denna bittra tid,
för grämelsen den bygger
ett galler runt omkring dig
och makten klarar sig



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar