söndag, januari 29

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1065) 06-01-29 till....


....till Tuffs arbetsutskott, bestående av Erika Husberg och Sylvia Ljungdahl, som i tisdags ordnade ett utskick till de ca 400 medlemmarna

....till det nya kalendariet om kommande Tuff-aktiviteter. Det upptar bl a mötet med fredskämpen Maj Britt Theorin måndag den 6 feb. kl 19 i Bollmora föreningsgårds kulturcafé. Alla hjärtligt välkomna!

....till diskussionscaféet Filosofika i måndags, där temat var ”Sexualitet –lust och plåga”. Fem av deltagarna hörs diskutera ämnet på Succékanalen 91,4 från 5 mars tre veckor framåt.

....till senaste Tuff-bladet, som bl a innehåller information om de 235 000 kr Tuff nyligen skickade till indiska partners, om Tuffs mangogram som allt flera köper och att Radio Tuff nu kan höras av många fler tack vare starkare sändare och att Tyresöradion nu också hörs på webben. Hela Tuff-bladet finns på
www.come.to/tuff

....till de tappra aktivister som i går (lördag) fanns i Tyresö centrum vid Tuffs bokbord.

....till författaren och debattören Margareta Zetterström, som i Svenska Dagbladet för en vecka sen skriver under rubriken ”USA söndrar och härskar”. Hon påpekar att Saddam Hussein inte hade förbjudna massförstörelsevapen, inte låg bakom attacken den 11 september och inte utgjorde bas för al-Qaida. Nej, bakom USA:s krig döljer sig olja, makt, militärbaser och strävan efter geopolitisk dominans, menar hon och hon citerar överste Bo Pellnäs, som uppmanar svenska politiker att inte huka sig utan kalla en lögnare för en lögnare: "Ett litet land som Sverige måste oftast agera pragmatiskt och realpolitiskt. När det gäller de stora frågorna har vi inte råd med det. Då måste vi kräva att stormakternas politik är moralisk, att lögnen inte blir ett maktmedel och att internationella fördrag och spelregler följs",

....till historikern Åsa Linderborg (AB 25/1), som skriver: ”Enligt Säpo föreligger det inget terrorhot mot Sverige, även om attentat aldrig kan uteslutas. Inget nytt under solen, alltså. Men vill vi undvika terrorism skall vi sluta stödja USA:s ockupationspolitik. Det är genom att stödja storskaliga massmord vi riskerar att trigga enskilda galningars hämnddåd”.

....till Radio Tuffs man i Centralamerika, Pontus Björkman, som vill att vi ska ge SSU-ordföranden Anna Sjödin en ros för hennes ampra kritik av förslagen att lagra telefonsamtal, övervaka datatrafik och e-post samt att tillåta militär att sättas in mot civila. Hon menar att detta är hot mot det öppna samhället. Hon går emot sin partikamrat justitieminister Bodström och säger: ”Vi väljer fel väg, det finns andra vägar att gå. Det är bättre med intelligent polisiärt samarbete över gränserna än att rota i folks garderober”

,,,,till den unge riksdagsmannen Gustav Fridolin (mp), som förebrår försvarsminister Leni Björklund för ”den skytteltrafik av militära och militärtekniska besök som länge pågått mellan Sverige och Israel.”

....till Svenska kommittén för Vietnam, Laos och Kambodja, som ordnar ett möte på onsdag om ”Dödens fält i Kambodja” Det är med journalistveteranen Sven-Oskar Ruhmén, som berättar om Pol Pots maktövertagande i april 1975. Maud Sundqvist redogör för Pol Pots politik. Plats: Beskowsalen i ABF, Stockholm
Tid: Onsdag den 1 feb. kl 18-20

....till historikern Ola Bruhner, som dristar sig att påpeka att avvikande uppfattningar än de gängse om andra världskriget i flera annars demokratiska länder leder till arresteringar och fängelse. Just nu sitter flera forskare bakom galler i Tyskland och Österrike. Han citerar den kände brittiske liberalen Ralf Dahrendorf, f d rektor vid London School of Economics, som (DN 11/1) anser att kontroversiella historiska åsikter ”ska bekämpas med argument, inte med polis och fängelser”

....till (som vanligt) alla dem som utnyttjar Tuffs plusgiro 16 01 37 – 6 till medlemskap eller till gåvor. .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar