söndag, maj 29

PENSIONÄRSFEST I BELGRAD

I dagens Radio Tuff (nr 1030, den 29 maj 2005) utnämnde jag Sylvia Ljungdahl till den klart mesta folkrörelsemänniskan i Tyresö, för hon är ordförande i både Tyresö Ulands- och Fredsförening (TUFF) och i Tyresö kvinno- och tjejjour. Hon intervjuades om Tuffs samarbete med Belgrad och förstås om turbulensen i de berömvärt arbetande kvinnojourerna efter det uppmärksammade TV-programmet.

Sylvia har besökt Belgrad och vittnat i Radio Tuff om de etniskt rensade serbflyktingarnas eländiga situation. Förra sommaren var hon och hennes man Ulf värdar för Tuffs partner i Belgrad, Lina Vuskovic. Under 7-8 år har Tuff stött Lina med 10 000 – 15 000 kr per år. Lina har använt pengarna till att stödja fattiga pensionärer i Belgrad, som fått hjälp med mediciner, uppvärmning av sina små lägenheter m m samt fått julklappar varje år. Tuff har mottagit rörande brev från tacksamma veteraner i Belgrad.

Så här sa Sylvia Ljungdahl i veckans Radio Tuff (nr 1030):

-- Tuff lyckades i fjol samla in 2 700 kr från PRO-Tyresö. Nu har Lina via Neven Milivojevic meddelat att hon för det beloppet ordnat en fest på restaurang för sina gamla skyddslingar. De blev hämtade med bilar. Det blev oerhört lyckat. De åt gott och drack gott. De skrattade och Lina hade ordnat med musik. Lina ska skicka foton från den trevliga festen.

Hittills i år har Tuff skickat 10 000 kr till Belgrad. Det är förstås inte mycket men för några gamla som genomlidit flera krig och annat elände betyder det mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar