fredag, augusti 11

Vad vet ryssarna för hemligt om USA ??

En av ”rosorna” i förra Radio Tuff (nr 1445) som sändes på www.tyresoradion.se   den 23/7 till den 6/8 gavs till       den som kan förklara det påstådda ryska inflytandet i USA. Nästan varje dag under snart ett år har en förstanyhet i västliga medier varit Trumps olika förbindelser med ryssarna, som anklagas bland annat för att ha spridit komprometterande uppgifter om Hillary Clinton.

Vad för slags uppgifter som ryssarna lär ha givit Trumps gäng får vi dock aldrig veta. Hur i all sin dar kan de veta så mycket om känsliga saker som inte amerikanerna själva känner till. USA har världens överlägset bästa underrättelsesystem. För några år sen avslöjades till exempel att amerikanerna rentav brukade avlyssna Angela Merkels mobiltelefon.

Tyvärr har ingen svarat, kanske har ingen kunnat veta vad det ryska inflytandet av det amerikanska valet var. Att Hillary Clinton på grund av sin militaristiska utrikespolitik ibland kallades ”Killary” Clinton var ett amerikanskt öknamn.

Efter kriget mot Libyen på tal Muammar Gaddafis öde travesterade Hillary en välkänd romersk mening med ”Jag kom, jag såg, han dog”. Det sade hon som USA:s utrikesminister triumferande i västliga media.

 


--> Att Libyen de sex åren efter mordet på Gaddafi blivit ett laglöst land med rivaliserande regeringar, hänsynslösa flyktingsmugglare och tillhåll för IS-liknande terrorister är det ingen av landets angripare 2011 nu vill nämna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar