tisdag, november 29

Sorg och saknad efter Margaretha Petersen

Många har med sorg och bestörtning hört av sig efter Margaretha Petersens bortgång den 24 september. Här nedan ett axplock:

Så här skriver Lehte Slunge:
Hej!
Tack för att du skrivit! Det är inget annat än sorg man känner. Jag har varit i Sthlm under några dagar och var ute i Tyresö också. Marianne Humlin o jag gick o hälsade på Sofie på Vilan och Monica hade berättat att Gunnar fanns just där. Jag sökte upp honom och vi hade en trevlig pratstund tillsammans. Han var glad och tillfreds, fast det var tråkigt att ligga där förstås. Inte var det möjligt att ana att Margaretha skulle ha så lite tid kvar. Vilka smärtor hon måste ha haft. Hälsningar Lehte

Marianne Stieger:
Åke, så väldigt sorgligt. Med Margaretha har en av TUFF:s tuffaste kvinnor och vapendragare gått ur tiden, och saknaden efter henne blir stor. Men mitt i sorgen var det entligen att Gunnar fick stanna kvar på sjukhuset medan den värsta chocken och smärtan lägger sig. Margaretha kommer att lämna ett stort tomrum efter sig. Så mycket som hon har ställt upp för TUFF i många, många år. Kommer TUFF att anordna en insamling med anledning av Margarethas bortgång? I så fall vill jag vara med. Monica är en klippa. Som hon har ställt upp och ställer upp är hon värd all beundran. Jag tänker på er och omfamnar er alla i tankarna. Stor kram och var rädd om dig.

Bengt Citron:
Hemskt sorgligt. Har lagt in en kortversion på hemsidan. www.tuff.fred.se

Lisa Norgren Bendictsson:
Tack, Åke, för att Du tog Dig tid att skriva och berätta! Så förfärligt tungt och sorgligt!

Ulla Luin:
Jag uppfattade Margareta som en väldigt fin människa, och sådana borde få leva mycket längre. Hoppas att Gunnar ser till att bli bra igen.

Tuffs indiske partner Bhikhu Vyas:
Dear Ake & Monica,
The news of Margaretha's death was expected, nevertheless it is
painful. I am informing all [so many] the friends, who knew M. It is a
terrible loss, not only for her family and friends; but for Tuff as
well as Dharampur. At the same time, the news of Thrombosis in the
legs of senior Gunnar is very shocking and difficult to digest. I do
not find words to express my feelings. Please convey my sorrow and
sympathy to Junior Gunnar and his sister. I am shortly writing to junior, through you.
In pain - Bhikhu. I spoke to Koki. She was very sad.

Texten nedan fanns i Tuff-bladet feb-mars 2008:
"Petersen Reading Room"
I många år har Gunnar & Margaretha Petersen gjort jättefina insatser i Tuff. I december fyllde de 75 resp. 70. Som vanligt vid födelsedagar ordnade vi en insamling för att hedra dem. 35 av deras vänner satte in sammanlagt 8 400 kr på Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36 -2. För denna summa blev det ett "Petersen Reading Room" i en av Tuff-skolorna bland Dharampurs många små fattiga byar i Indien.

Indiska reaktioner:
Dear Ake Sandin ,
We also feel sorry to know about death of Margaretha -through Kuddus and Bhikhubhai ---
We will never forget her stay with us at Valod -She was very inspiring and loving nature -She spent many days at valod during different visits -She was like a family member of Bhikhubhai and Kokilaben too . We pray for her -please convey our feelings to Gunnar
Bhanubhai and family . Dinker and family

On Mon, 28/11/11, Kuddus Shaikh wrote:
From: Kuddus Shaikh
Subject:
To: "Åke Sandin"
Cc: "bhikhu" , "Bhanuprasad Mistry" , "dinkar dave"
Date: Monday, 28 November, 2011, 3:19 PM

Dear Ake,

Received the sad news about Margaretha's death from Bhikhubhai, it is painful and terrible loss for us. We are worry about Gunnar. We have not find words to express our feelings. Please convey our sorrow and sympathy to all of them.
Quddus Shaikh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar