lördag, november 19

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1302) 20/11 till....

....till Svenska Dagbladet, som (14/11) hade en lång artikel under rubriken "Försvaga inte kampen mot klustervapen". Den är undertecknad av företrädare för flera organisationer, bl a Svenska Freds' ordförande Anna Ek. De skriver bland annat: "Klustervapenförbudet är ett stort framsteg inom humanitär rätt och nedrustning, men utmanas nu av militära stormakter som USA som vill införa en svag, alternativ internationell lagstiftning. Den skulle uttryckligen tillåta användning av klustervapen som producerats efter 1980. Vi är djupt oroade över att Sverige stöder denna alternativa lag". Och artikelförfattarna är inte nöjda med vår utrikesminister: "Det var särskilt anmärkningsvärt att höra utrikesminister Carl Bildt i riksdagen den 12 oktober uttrycka uppfattningen att konventionen om klustervapen, CCM,handlar om plakatpolitik för hemmakonsumtion utan några viktiga resultat på marken. Ingenting kunde vara längre från sanningen."

....till Nätorganisationen awaaz.org. som har en kampanj under devisen "förbjud clusterbomber nu!". De skriver, att clusterbomber dödar civila långt efter det att krigen upphört och ger den 9 november följande exempel: "Ahmad picked up a bright metal object in a park in Lebanon where he was celebrating his 5th birthday. It was an unexploded cluster bomblet, which blew up in his face, killing him slowly in front of his family."

....till Dagens Nyheter, inte för att tidningen (13/11) på sin förstasida hade den alarmistiskt löjliga huvudrubriken "Kärnvapen från Iran kan gå rakt över Sverige" utan för att de inne i tidningen citerar Hans Blix, tidigare utrikesminister och chef för FN:s vapeninspektörer i Irak: "Vi borde kunna komma framåt med nedrustning i Europa. Men nu målar USA upp Iran som den stora faran. Man kan fråga sig om inte det amerikanska militär-industriella komplexet ligger bakom rätt mycket av det här." Och den erfarne Hans Blix tillägger: "Iran vet ju att om de skulle skicka en kärnvapenmissil på Europa så blir de själva utplånade. Jag är skeptisk till ett europeiskt missilförsvar."

....till Rolf Ekéus, ordförande i den svenska nedrustningsrörelsen Pugwash, som (DN 14/11) säger: "Jag tror inte att iranierna kommer att gå över gränsen och bygga färdiga kärnvapen".

....till Strandskolan i Tyresö som nu på Tuffs insamlingskonto pg 79-36 36 -2 satt in vad de jobbade in vid sitt Öppet hus den 19 oktober. Det blev hela 38 308 kronor. Det innebär att Tuff nu för sina indiska projekt i år fått in 213 874 kr,därav 12 050 kr för plantering av mangoträd. Vid sitt sammanträde den 16 november beslöt styrelsen därför att till våra indiska partners skicka 250 000 kr.

....till den provisoriska insamlingen till de fattiga gamla i Belgrad, vilken nu inbringat 3 500 kr, som därför lagom till julen kan skickas till Tuffs partner Lina Vuskovic.

....till tidningen Tyresö Nyheter (nr 7/2011) för minst två saker. Dels finns som vanligt med fyra foton en sida om Tyresöradion, där det bland annat nämns att Radio Tuff kommer med ett nytt program varannan söndag kl 17, alltså den 20 november, 4 december osv. Dels skriver Tyresös kyrkoherde Michael Öjermo befriande frispråkigt och kritiskt om republikanska amerikanska presidentkandidaters försök att införa Gamla testamentet som lag i fråga om abortförbud, homofobi, avrättningar och gudfruktiga krig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar