fredag, december 18

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1253) 20/12-3/1 till....

....till Tuffs partner i Belgrad Lina Vuskovic, som nu tackar för de 7000 kronor, som Tuff nyligen skickade för att hennes fattiga ofta krigsdrabbade gamla skall få julklappar och annan hjälp under den kalla vintern

....till finländarna Thomas Wallgren och Ilkka Korhonen, som tagit initiativet att till svenska översätta Gandhis skrift Hind Swaraj (indiskt självstyre). Den skrevs för exakt 100 år sedan. Översättningen har lagts ut på lika många som sidorna i boken

....till Svenska Freds ordförande Anna Ek, som tillsammans med tre andra skriver i Sydsvenskan (10/12) under rubriken ”Majoritet vill stoppa vapenexporten”. Där heter det bland annat: ”Svensk vapenexportpolitik beskrivs ofta som ansvarsfull och restriktiv. Det är helt fel. Sverige tillhör världens största vapenexportörer och svenska vapen säljs till länder i krig och länder som kränker mänskliga rättigheter. En ny opinionsundersökning visar nu att politiken saknar stöd hos svenska folket. En klar majoritet vill avskaffa vapenexporten helt och hållet.” Intressant är att en av artikelförfattarna är förre Tyresökillen och tuff-aktivisten Håkan Mårtensson, som nu är tf generalsekreterare i Kristna Freds. Anna och Håkan tillhör också undertecknarna av en artikel i Sydsvenskan (13/11), som kräver en snabbare svensk ratificering av konventionen mot klustervapen, dessa små djävulska tingestar som skördar civila dödsoffer långt efter krigens upphörande.

....till lokaltidningen Tyresö Nyheter, som i sitt senaste nummer har tre artiklar med Tuff-anknytning. Förutom en omfattande presentation av Tyresöradion, inklusive Radio Tuff, också en artikel om Tuffs Afghanistanbistånd med den häftiga rubriken ”I moskén ber man för Tuff” och en annan om Tuffs Indienprojekt under rubriken ”Kumla skola imponerar igen”

....till Tyresös avgående kommunalråd Berit Assarsson (m), som när hon avtackades uttryckte särskild glädje över de mangogram hon fått. I tidningen ”Vi i Tyresö” säger hon bland annat: ”146 mangoträd har skänkts till ett fattigt område i Indien i mitt namn” Det kan tilläggas att glädjande många under julmånaden använt sig av Tuffs mangogram.

....till Gabor Steingart, som i SPIEGEL ONLINE skriver under rubriken “Fel pris i fel tid”. Det gäller förstås nobelpriset till Obama. Steingart skriver: ”Andra förtjänar priset mera, först och främst den osannolika trion Gerhard Schröder, Jacques Chirac och Vladimir Putin. Den socialdemokratiske tyske kanslern, den konservative franske presidenten och den nye ryske tsaren avhånades starkt för sitt motstånd mot invasionen av Irak 2003. De grundade sitt motstånd på bristen av bevis på att Irak hade massförstörelsevapen. Inget krig utan skäl, hävdade de.” Steingart påpekar också att ryssarna hade bättre underrättelser om Irak än CIA och Bush, så Putin kunde med rätta påstå att Irak inte var terroristernas hemort.

....till Radio Tuffs kvinna i Malmö, Marianne Stieger, som vid en Indienträff informerade om Tuffs Indienprojekt och sålde mangogram och Indienkort för 685 kr

....till de allt flera som solidariskt löser sina presentproblem genom att använda Tuffs mangogram och till dem som på det nya året gör slag i saken och ansluter sig till Tuff, Tyresö Ulands- och FredsFörening genom att på Tuffs pg 16 01 37 – 6 sätta in 200 kr. familjemedlem 80 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar