lördag, november 21

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1251) 22/11-6/12 09 till....

....till Siv Källstigen, som på ett mycket stimulerande sätt inledde senaste träffen i Tuffs samtalscafé Filosofika. Ämnet var ”Apokalypsens gosiga mörker”, titeln på Anders Bollings bok. Mera i samma ämne i Åke Sandins krönika om en stund

....till bespisningsbiträdet vid Kumla skola (Tyresö) Yim Fun, som inför tre Kumlalärares resa till Tuffs Indienprojekt skänkt 5000 kr. Pengarna ska nu användes till en brunn vid en av Tuff-skolorna i fattiga Dharampur, meddelar Bhikhu Vyas, som är rörd över denna kinafödda Tyresökvinnas solidaritet. Han kallar det för en Quality Contribution.

....till Samuel Strandberg, som bland annat är författare av utmärkta böcker om Indien. Han meddelar nu att seminaristerna vid den indiska skolan Sarvodaya Ashram tack vare 10 000 kr från Tuff fått hyllor och andra förbättringar i sitt elevhem.

....till Kristna Fredsrörelsen, som i sitt veckobrev bland annat skriver: ”Få är medvetna om att varje dag, på varje kontinent pågår ickevåldskampen. Bara de senaste tio åren har ickevåldskampanjer lett till stora politiska omvälvningar ibland annat i Serbien, Georgien, Ukraina och Libanon. Även om det är de militära insatserna och våldet som ofta får de största rubrikerna och mediala uppmärksamhet, är det ickevåldskampen som skördar de största segrarna. Ett vanligt missförstånd när det gäller ickevåld är att våld ger snabba förändringar medan ickevåld kräver oändligt tålamod. Det finns otaliga exempel på väpnade gerillagrupper som har kämpat i årtionden utan att uppnå sina mål, t.ex. Farc i Colombia, ETA i Spanien och olika grupper i Burma. Jämför med fackföreningsrörelsen Solidaritet i Polen som tio år efter dess födelse styrde landet, eller för People power-rörelsen på Filippinerna som på 30 månader vann över diktatorn Marcos. Berlinmurens fall är bara en av många ickerevolutioner som bevittnats och följts av media under de senaste 25 åren. Den är en av många storskaliga ickevålsliga demonstrationer. Strategiskt ickevåld fungerar”

....till före detta Reaganrådgivaren Paul Craig Roberts, som skriver om amerikanska representanthusets omröstning om Goldstonerapporten, som uppmanar både Israel och Hamas att göra upp med sina krigsförbrytelser under Gazakriget i vintras. De amerikanska kongressmännen avfärdade rapporten med röstsiffrorna 344 mot 36. Roberts skräder inte orden utan tycker att ”representanthuset inte är något annat än Israellobbyns marionett”. Om den ansvarige för FN-rapporten skriver han: ”Goldstone är inte bara en framstående judisk jurist, som har ägnat sitt liv åt att låta personer svara för sina brott mot mänskligheten, utan också sionist. Men nu har israelerna demoniserat honom som en ’självhatande jude’, eftersom han skrev sanningen i stället för israelisk propaganda”

....till Sveriges Radios program Konflikt som (14/11) handlade om kvinnornas kamp för likaberättigande till exempel i fundamentalistiskt religiösa områden. Bland annat berättade Widad Zaki om läget i Irak, som hon just besökt. På tisdag den 24 november finns Widad i Tuff-lokalen Myggdalsvägen 80 från kl 19. Då ska hon rapportera om de två barnbibliotek i Bagdad, vilka Tuff ekonomiskt stöder. Alla hjärtligt välkomna. Fika och god stämning ingår som vanligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar