fredag, september 11

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1246) 13-27 sept 09 till....

....till ordföranden i Svensk-Irakiska Solidaritetskommittén Anita Lilburn, som e-postar: ”Tala om för hela TUFF hur mycket vi uppskattar er ’tiggarkampanj’ till förmån för barnbiblioteken och krigsdrabbade afghaner! Jättefint och värmande och kommer att omsättas till många välbehövliga saker ! Heder och tack!”

....till de många solidariska människor som satt in belopp på Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36 -2. Fram till den 12 september har det för de två barnbiblioteken i Bagdad blivit 7 000 kr och till fattiga krigsdrabbade barn i Afghanistan 10 000 kr.

....till Gunnila Cervall, under många år uppskattad lärare på Forellskolan och i dag Uppsalabo. Hon e-postar till Tuff och säger bland annat: ”Vilket enastående jobb ni gör! Och ideellt! Man blir ju bara lycklig av att ta del av det – i detta penningens och girighetens tidevarv.”

....till senaste numret av Tyresö Nyheter som har helsidesrubriken ”Tuff hjälper krigsdrabbade barn” med bild av Nasira Omidy, som rapporterat i Radio Tuff om sitt besök i Afghanistan nyligen.

....till Nasira Omidy, som inleder ett möte om läget i Afghanistan och Tuffs hjälp till krigsdrabbade afghaner. Alla är välkomna till Tuff-lokalen Myggdalsv. 80 onsdagen den 16 september kl 19. Fika och god stämning som vanligt vid Tuff-möten. Och två veckor senare inleder Birgitta Karlfeldt en träff i samma lokal torsdag den 1 oktober kl 19. Ämne är kolonialismens härjningar med Sven Lindqvists bok ”Utrota varenda jävel” som utgångspunkt.

....till den amerikanske före detta löjtnanten William Calley, som nu –efter 41 år!—bett om ursäkt för att han 1968 ledde det kompani som begick en massaker på över 500 mestadels civila vietnameser i Son My. Efter tre år i husarrest släpptes han fri. Jämfört med hur västliga motståndare brukar bestraffas för mycket mindre brott blev hans straff utomordentligt lindrigt.

....till den 21 september, som FN redan 1981 instiftade som Internationella fredsdagen, då man skulle informera om icke-våld och iaktta en tyst minut för krigens alla offer. Den har inte uppmärksammats värst mycket men i år anordnar Kristna fredsrörelsen gatuteater på Medborgarplatsen kl 17. I Sensus lokaler på Medborgarplatsen visas sedan kl 18 en film om vapenhandeln. Den har titeln Devil’s Bargain

....till Aftonbladets kolumnist Anders Westgårdh, som (8/9) skriver under rubriken ”Kriget i förorten är en räkmacka för SD”. Han menar att upploppen i svenska förorter gynnar Sverigedemokraternas försök att komma in i riksdagen. Han skriver bland annat: ”Varje kastad sten slungas tillbaka i form av ökad främlingsfientlighet. Varje brandsatt bil ger nytt syre till den pyrande brasan där allt fler svenskar finner värme och gemenskap i sitt förakt för utlänningar.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar